Szemrevaló-fesztivál kiváló néznivalókkal

Nyolcadik alkalommal szeptember 26–október 6. között a Szemrevaló Filmfesztiválon mutatkoznak be a legfrissebb alkotások a német nyelvterület filmkultúrájából, ezúttal is eredeti nyelven, magyar felirattal. A budapesti Művész moziban 11 nap alatt 5 tematikus blokkban 18 filmet nézhet majd meg a közönség. (A nyitó képen: egy filmkocka a Kontroll nélkül című alkotásból.)

A Svájci Nagykövetség, az Osztrák Kulturális Fórum és a német Goethe Intézet közös rendezvényén 30 vetítés közül öt után rendeznek közönségtalálkozót. A nyitófilm a Kontroll nélkül című, Ezüst Medve-díjas német dráma lesz, amelyet elkísér a film egyik főszereplője, Lisa Hagmeister, később pedig kerekasztal-beszélgetést is szerveznek a téma magyar szakértőivel.

Jelenet a Zwingli-ből.

Jelen lesz Svájcból a Zwingli rendezője, Stefan Haupt és Ausztriából Bruno Ganz egyik utolsó munkája, A trafikos rendezője, Nikolaus Leytner. A Mások élete rendezője számos nemzetközi díjat nyert és két Oscar-díjra is jelölt új munkája, a Mű szerző nélkül (képünkön jelenet a filmből) után pedig György Péter esztétával beszélgethet a közönség.

Egy kisebb válogatást bemutatva Szegeden, Debrecenben és Pécsett is lesz Szemrevaló!

A teljes program itt tanulmányozható, tessék kattintani!