Szeretetcsoki a járvány ellen küzdőknek is


Jó 25 ezer tábla csokoládét gyűjtött össze a Mátrix Közhasznú Alapítvány gyermekekkel, felnőttekkel, csapatokkal közösen a Szeretetcsoki-együttműködés révén tavaly. Az édességet jótékonysági támogató programok révén osztja szét a szegedi központú civil szervezet.

A mindennapi jótékonyságon felül 2000 tábla édességet különített el az alapítvány az egészségügyben dolgozó ápolók, orvosok, segítő személyzet és a közrend megóvásáért munkálkodó egyenruhások számára, hogy a járvány elleni küzdelem nehéz pillanatokban ezáltal is erőt, biztatást kaphassanak.

Az 50–100 táblából álló csokoládé csomagokra a szakdolgozók a csapatuk nevében a www.szeretetcsoki.hu oldalon jelentkezhetnek, a részletek egyeztetése után a csokikat az alapítvány juttatja el az érintetteknek. A csokicsomagokat emberi kéz nem érinti, szavatoltan vírusmentesek. A táblás csokikat az alapítvány által működtetett bohócdoktor-csapat, a mesedoktorok, valamint az élelmiszerosztások alkalmával az alapítvány önkéntesei közvetlenül juttatták el az érintettekhez.

A járványügyi helyzetre tekintettel a támogatotti kör bővült a küzdelmet folytatók támogatására.