Szijjártót, Vidnyánszkyt a szoptatóizottságba!

(Lendvai Ildikó) Annyira örülök, hogy végre jó gazdák kezébe került a Színház- és Filmművészeti Egyetem. A kuratórium elnöke Vidnyánszky Attila, a kormány egyik kulturális Jolly Jokere. Schilling Árpád rendező összeszedte, már eddig is mennyi funkciója volt – a kuratóriummal együtt hetet számoltam össze.

Nem baj, majd támaszkodhat a kurátorokra, főleg a két olajipari szakemberre, akit a tárca rejtélyes okból, a testületbe delegált. Istenem, Palkovics miniszter őket ismeri, a színészeket nem annyira.

Ott van például a MOL stratégiai igazgatója. Szerintem az életrajzában a MOL-t Molière-nek olvasták félre. Na, de a másik tag, egy felvidéki olajcég tulajdonosa?! Bár talán nem ez az érdeme, hanem az, hogy ő a dunaszerdahelyi focicsapat tulajdonosa. Márpedig futball az egész világ. Illetve az eredeti változatban színház, de a miniszterelnök így ismeri. Ő pedig csak nagyobb ember, mint Shakespeare!

Ne jöjjenek most meg azzal, hogy ilyen elfoglalt emberek mennyi időt tudnak majd szakítani az egyetemre! Hiszen Szijjártó is könnyedén megbirkózik azzal, hogy a külügyminiszterségen túl, még kurátora lett a győri egyetemnek is, Varga Judit igazságügyi miniszter pedig egyenesen kuratóriumi elnöke a miskolci egyetemnek.

Különben is rágalom, hogy túl sok megbízatásuk lenne. Az újonnan alakult Szoptatást Támogató Nemzeti Bizottságban például sem Vidnyánszky, sem Szijjártó, sem Varga Judit nincs benne: sürgősen meg kellene tenni őket.

Igaz, csak Vidnyánszkyt és Szijjártót tudnám beprotezsálni. Ahogy látom, abban a bizottságban fehérnépnek nincs helye, erre gondosan ügyeltek az összeállításnál. Megértem: a nők nem érnek rá, mindenféle más elfoglaltságuk akad. Például szoptatnak.