Szintet lépett bátorságban az MTI: majdnem leírta Mészáros Lőrinc nevét

Megírtuk már néhányszor, hogy azok a magyar emberek, akik kizárólag a kormányhoz közeli médiából tájékozódnak, nem hallottak még Mészáros Lőrincről. Nem tudják, hogy van egy ilyen nevű ember Magyarországon, aki, alig több mint tíz év alatt, víz- és gázszerelőből küzdötte fel magát az ország leggazdagabb emberévé. A volt felcsúti polgármester ma már szállodák, földek, futballcsapatok, gyárak, újságok és televíziós csatorna tulajdonosa, s mindezektől egyáltalán nem függetlenül, Orbán Viktor falubelije és jó barátja.

A valamennyiünk adójából fenn- és eltartott MTI (Magyar Távirati – vigyázat, nem Tévirati! – Iroda) most szintet lépett, s vállalva a kockázatot, félig már leírta Mészáros Lőrinc nevét. De arra azért vigyázott, hogy ne menjen fejjel a falnak, mert a bátorságnak is vannak határai.

Arról a Mészáros Lőrincről beszélünk, aki nemrég vált el a feleségétől, de nem sokáig ette az agglegények hol keserű, hol édes kenyerét, mert hamarosan ismét házas embernek mondhatja magát. Orbán Viktor strómanjának is mondják a saját bevallása szerint Zuckerbergnél is okosabb volt víz- és gázszerelőt, amivel arra céloznak, hogy az a mérhetetlen vagyon, ami a nevére van írva, csak kisebb részben az övé, mert a nagyobb hányada (vagy az egész!?) Orbán Viktoré és családjáé.

Ennek a Mészáros Lőrincnek a nevét eddig hiába kerestük az MTI hírei között. Ha a távirati iroda keresőjébe beírtuk a Mészáros nevet, bármennyire meresztettük is a szemünket, rendre nulla találatot kaptunk. Nos, ez mostantól megváltozott, a Mészáros név már nem titok többé az MTI olvasói számára. Tessék kipróbálni: írják be azt, hogy Mészáros a távirati iroda keresőjébe, és – április 6-i dátummal – máris belebotlunk a keresett személybe.

„Az Opus Global érdekeltségébe tartozó társaságok közbeszerzéseken nyertek – közölte az Opus Global kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. A tájékoztatás szerint az Opus Global Nyrt. közvetett tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. a VABEKO Műszaki Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel 70-30 százalék arányú konzorciumban az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. által gázelosztóvezeték rekonstrukciós munkákra kiírt közbeszerzéseken a legjobb ár-érték arányt tartalmazó nettó 311 237 470 forint és nettó 431 237 406 forint összegű ajánlatával nyert.”

Egy hírben tehát többször is leírta az MTI a Mészáros nevet, igaz, a hősünk keresztnevét, amely szerint Lőrincnek hívják, továbbra is sok évre titkosították a magyar olvasók elől. A cégadatokból persze könnyen kiolvasható, hogy az Opus Global, vagy éppen a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft mögött Mészáros Lőrinc áll, de az emberek csak a legritkább esetben szoktak cégtárakban böngészni.

Mészáros Lőrinc tehát továbbra is védett férfinak számít a Magyar Távirati Irodánál. Ilyen nevű ember náluk nem létezik, nem is volt soha. Hogy mit hoz a jövő, azt persze nem tudhatjuk. Ami biztos, Mészáros Lőrinc éli világát. Ha kiflire támad gusztusa, vesz magának egy pékséget, ha tévét nézne, vásárol egy tévécsatornát.

Most éppen nősülni készül. Ha tudni szeretnék, ki az a szerencsés hölgy, aki Mészáros személyében megfogta az isten lábát, ne az MTI-ben keressék a nevét.

Szerk. megj.: Egy sosem politizáló kórházi nővér ismerősöm – meglátván Mészáros fotóját – megjegyezte: akinek ekkora táskák vannak a szeme alatt, az sürgősen menjen orvoshoz, mert a szem alatti táskák szív- és/vagy vesebetegségre utalnak, akár az élete is rámehet, az ilyesmi pénzzel gyógyíthatatlan.