Kilencvenéves a Raben – szállít és zöldít

Fennállásának 90. évfordulóját ünnepli az idén a Raben Group. Az európai logisztikai piac meghatározó szereplőjének működését a folyamatos fejlődés, a jövőbe tekintő gondolkodásmód és az új lehetőségek, kihívások keresése jellemzi.

A Raben Group célja olyan hajtóerőként működni, amely nem csupán előre viszi, hanem jobbá és zöldebbé is teszi a világot. Ezért az évforduló alkalmából a vállalat egyedi, Európa körüli eco2way-túrát hirdet, szeptemberben pedig karbonsemlegesítési terveket bocsát szavazásra; a nyertest pénzügyi támogatásban részesíti.

A Raben Group célja, hogy a kilenc évtized alatt felhalmozott tapasztalat, valamint az innováció és a folyamatos fejlődés a vállalat jövőjének is fontos része legyen.

A Raben az értékek rendszerén alapuló családi vállalkozás, a társadalmi felelősségvállalás a működésének szerves része. A környezettudatosságnak nagy jelentősége van a Raben számára: minden évben tetemes összegeket fektet hatékony és környezetkímélő szállítási és tárolási megoldásokba, emellett sok ezer fa elültetésével járul hozzá a légköri szén-dioxid semlegesítéséhez.

Ennek szellemében döntött úgy a vállalat, hogy a 90. évfordulóját rendhagyó módon ünnepli meg: Európa körüli eco2way túrára hívja ügyfeleit és a nagyközönséget. A kivételes utazás április elején kezdődik és augusztus végén zárul. A túravezetők szerepében a vállalat környezet iránt elkötelezett munkatársai mutatnak be a klímaváltozás hatásai által érintett húsz helyet. A teljes sorozat követhető a www.raben90years.com weboldalon, valamint a Raben közösségimédia-felületein.

Ezzel még nem ér véget az ünnepi sorozat. Az évforduló alkalmából a cégcsoport jelképes ajándékkal készül a mai és a következő nemzedékek számára, ezért szeptemberben szavazásra bocsát három karbonsemlegesítési tervet. A legtöbb szavazatot gyűjtő kezdeményezést a Raben Group anyagi támogatásban részesíti. A szavazás november végéig tart, az eredményeket decemberben jelenti be.

A Raben Groupnak 13 európai országban több mint 150 telephelye van, mintegy 1,2 millió négyzetméternyi raktárat üzemeltet, 10 ezer munkavállalót foglalkoztat, és 8500-nál is több teherautót indít útnak minden nap szerte a kontinensen.