Táncsics a propaganda fogságában

(Újnépszabadság; szerkesztette: Zöldi László) Minél inkább elszakad a propagandagépezet a valóságtól, annál hatalmasabb a baj, amit el kell fedni. (Orbán Viktor Fidesz-politikus, Heti Válasz, 2005. július 7.)


Propagandáról diktatúrában szoktak beszélni. Ha a kormány eljárása nem tetszik, a demokráciában akkor is csak kommunikáció. (Kumin Ferenc politológus, ATV, 2012. március 7.)
A kormánypropaganda iparággá, sőt húzóágazattá nőtte ki magát, ezreknek jelent biztos kenyérkeresetet. (Papp László Tamás publicista, hvg.hu, 2012. augusztus 23.)
A propaganda már nem eladja a politikát, hanem helyettesíti. (Lendvai Ildikó szocialista politikus, Népszava, 2015. szeptember 26.)
A Fidesz-propaganda nem kritizálja, hanem démonizálja Sorost. (Kis János volt SZDSZ-politikus, Magyar Nemzet Online, 2017. november 6.)
Táncsicsot ma nem kell kiszabadítani. A médiát azonban illene. Fogságba ejtette a propaganda. (Borókai Gábor újságíró, az első Orbán-kormány szóvivője, Heti Válasz, 2018. március 14.)
Egyre kevesebben vannak, akiknek a tájékozottsága ellensúlyozza a propagandát. (Lányi András öko-filozófus, Heti Válasz, 2018. április 12.)
A propaganda természetéből adódik, hogy rendes újságíró nem szívesen műveli. (Urfi Péter újságíró, 444.hu, 2019. január 29.)
Az ellenzéki városokból kiindulva réseket lehet ütni a vidéki Magyarországot beborító propagandahálón. (Majtényi László alkotmányjogász, facebook.com, 2019. október 14.)

Sorossal és a menekültekkel szemben a covidot nem lehet propagandával legyőzni. (Vásárhelyi Mária szociológus, facebook.com, 2020. május 11.)