Tanuláshoz, utazáshoz: Acer Chromebook 311

Az Acer ismét megerősíti vezető szerepét a Chromebook 311-gyel. Nagy figyelmet keltő előnye, hogy az ARM Octa Core processzor által akár 15 órás használatra is alkalmas. A gépet mindenekelőtt sokat utazóknak, főiskolásoknak, egyetemistáknak tervezték, olyanoknak, akik egész nap úton vannak, dolgoznak, tanulnak. (A nyitó képen: az Acer Enduro Urban N3 jelű masinája.)

Az Acer kitűnő tulajdonságokkal fölruházott, megfizethető, nagy teljesítményű, hosszú akkumulátor-idejű géppel jelent meg a piacon.

A Chromebook 311 – ajánlja a gyártó –egyaránt alkalmas előadótermi és terepmunkához. A mindössze 1000 grammos Chromebook könnyen hordozható, ARM Octa-Core processzora révén akár egész napos munkára alkalmas, emellett a homorú billentyű-kialakítása különösen kényelmes és biztonságos írásra alkalmas.

Az Acer Chromebook 311 teljes körű csatlakoztathatóságot kínál teljes értékű USB-C porttal, 802.11ac Wi-Fi-vel és Bluetooth 4.2-vel. A laptopot 720p HDR széles látószögű webkamerával látták el, miáltal a videóhívások minősége kiemelkedő minőségű. Szakemberek szerint a gép Chrome OS operációs rendszerrel működik, kihasználja összes előnyét: gyors indítás (bootolás), könnyen értelmezhető kezelő felület, erős védelem a rosszindulatú programok ellen. „Szereti” a Google Playen vagy a Chrome internetes áruházban kínált Android-alkalmazásokat, amelyek jócskán megkönnyítik a mindennapi munkát.

A kicsi és nagy tudású Acer Chromebook 311 májusban jelenik meg a hazai kínálatban, ajánlott ára 249 euró.

Tartós Acer-Endurók: Urban N3 notesz- és T1 táblagép

Otthonra, munkához és tanuláshoz egyaránt ajánlja a gyártó az Enduro Urban tartós és strapabíró gépeit.

Az Acer Enduro Urban N3 (más néven: EUN314-51W) tartós használatra kifejlesztett, masszív, 14 hüvelyk képátlójú noteszgép, mindössze 1850 ramm, kereken 22 milliméter vékony. Érdekessége: tervezői, gyártói „stressz-tesztelték”, hogy megfeleljen a MIL-STD 810H katonai szabványnak. Ellenáll a szélsőséges hőmérséklet-változásoknak, gazdája akár leejtheti, sokoldalúan víz- és szennyeződésálló.

A laptop akár 11. generációs Intel® Core i7 processzorral fölszerelhető, emellett akár NVIDIA® GeForce MX330 GPU-val is megvásárolható; tartozéka lehet akár 1 TB-os SSD, amelynek munkáját 32 GB DDR4 RAM is segítheti. Nem túlozunk, ha azt állítjuk: a noteszgép valóságos erőmű. Ha használójának még ennél is többre van szüksége, az sem gond, mert megtalálható rajta a teljes funkcionalitású USB Type-C port, a Thunderbolt 4, az SD-kártyahely és az Intel Wi-Fi 6 (Gig+). Akkuüzemideje szerfölött hosszú; a használót szolgálja még az FHD (1920×1080) 450 nit fényerejű IPS-képernyő is.

Az Acer másik Enduroja az Urban T1 (EUT110) – a fenti képen – ugyancsak tartós, strapabíró 10 hüvelykes táblagép – sokoldalú családi használatra. Súlya nem éri el a 60 dekát, vékonysága pedig az egy centimétert – mégis szerfölött robosztus, por- és vízálló is. Az ütésálló anyagokból készült burkolat bumperekkel megerősített sarkokat kapott, és az IO-portok, hangszórók és gombok védelmét szolgáló vízálló kialakítás miatt a készülék elég masszív ahhoz, hogy ellenálljon a mindennapi élet akár szélsőséges megpróbáltatásainak is.

A táblagép felbontása 1920×1200 pixel, 10 pontos érintőképernyője 450 nit fényerejű, tehát még kültéri környezetben is jól látható. Jó tudni: az Antimicrobial Corning Gorilla Glass kijelző ionos ezüst bevonatot kapott, ami segít megvédeni és tisztán tartani a képernyőt. További szolgáltatásai: kétsávos Wi-Fi, a 2MP frontoldali, valamint az 5MP hátlapi kamera. Igazi társ a szabadban tanuláshoz; akkuüzemideje 8 óra. Operációs rendszere: Android 10 (Go edition), lelkes és esze a négymagos processzor.

A felsoroltakból kiderül: az Acer Enduro Urban T1 bárhová elkísérheti gazdáját, nem csalódik a termékben.