TIPA-díjas Epson: a legjobb fotonyomtatók élvonalában

A világ fotós magazinjainak szerkesztői, újságírói egy Epson terméket is díjaztak a minapi TIPA (Technical Image Press Association) -díjátadón.

A japán gyártó idei nyertes készüléke a SureColor SC-P5000 volt, ami a legjobb fotónyomtatónak járó elismerést kapta meg. Az idei győzteseket 27 ázsiai, ausztráliai, európai, észak- és dél-amerikai profi és hobbifotós és üzleti magazin képviselője választotta ki a japán Camera Journal Press Club egy tagjával közösen.

A nagy és befolyásos fotótechnikai sajtószövetség, a TIPA idei elismerésével együtt az Epson a múlt két évtizedben 38 TIPA-díjat kapott technológiai megoldásaiért és képalkotó termékeiért, beleértve a tintasugaras nyomtatókat, tintákat, szkennereket és vetítőket.

A 17 hüvelykes Epson SureColor SC-P5000 asztali proofkészítő, képzőművészeti és fényképészeti alkalmazásra tervezett nyomtató, tíz színből álló festékkészlettel, PrecisionCore TFP nyomtatófejjel és Epson Precision Dot technológiával készül. Csa olyan 200 ml-es UltraChrome HDX tintapatronokat használ, amelyek továbbfejlesztett fényállóságot és minden eddiginél sűrűbb fekete árnyalatokat szavatolnak.