Tucatnyi kiadó csatlakozott az Arcanumhoz

A SZAKTÁRS portálon keresztül szolgáltató valamennyi szakkönyvkiadó úgy döntött, hogy csatlakozik tartalomszolgáltató partnere, az Arcanum Adatbázis Kiadó előző heti kezdeményezéséhez. (Illusztráció: Universität Münster.)

Az Arcanum Digitális Tudománytárhoz hasonlóan mostantól – az országos járványügyi helyzetre való tekintettel – egy hónapig, vagyis április 23-ig az Akadémiai Digitális Archívum, az Attraktor Kiadó, a Balassi Kiadó, a Gondolat Kiadó, a L’Harmattan Kiadó, a Kalligram Kiadó, a Kortárs Kiadó, a Kronosz Kiadó, a Mentor Könyvek Kiadó, a Napvilág Kiadó, az Osiris Kiadó, a Szaktudás Kiadó Ház mindenki számára hozzáférhetővé teszi a SZAKTÁRSON keresztül elérhető szakkönyv adatbázisait.

E kiadói tartalmak máig kizárólag intézményi előfizetők számára álltak online könyvtári szolgáltatásként rendelkezésre, de a kialakult helyzetben kötelességüknek érezték, hogy a mindenki számára szabad hozzáférés megteremtésével hozzájáruljanak a tanulás, az oktatás, a kutatás, a közművelődés magas színvonalú működésének fenntartásához.
Mostanra 12 kiadó mintegy 15 ezer kötetes választékát kínálja a szolgáltatás, és a következő hetekben újabb kiadókkal bővül.

A portálhoz csatlakozott kiadók művei mindenki számára szabadon kereshetők, a nyílt hónap alatt megjeleníthetők, a tartalmak letöltésére azonban csak intézményi előfizetőknek van lehetősége.