Türkiz vagy rózsaszín lehet a bécsi új metróvonal

Szavazást írt ki a Bécsi Közlekedési Vállalat (Wiener Linien) a hamarosan megépülő új metróvonal, az U5 színére. A résztvevők a türkiz és a rózsaszín között választhatnak, mivel mindkét szín jól illeszkedik a már meglévő vonalakat jelző színrendszerbe, ugyanakkor könnyen megkülönböztethetők tőlük.

Az érdeklődők augusztus 28-án délig szavazhatnak a www.wienerlinien.at/U5 címen, a döntés megkönnyítésére pedig előre megnézhetik, hogy milen lenne a metrótérkép, ha az egyik, illetve a másik színnel jelölnék az új vonalat.

Szintén a voksolás eredményétől függ, hogy milyen színben pompáznak majd az állomások és az őket jelző információs táblák. Az következő napokban szavazásra buzdító csapatok járják majd a bécsi metrót, hogy voksolásra serkentsék az utasokat.

Az U5 megépítését még júniusban jelentették be, az építési munkák várhatóan 2018-ban kezdődnek. Ha minden a tervek szerint halad, az első utasok 2023-ban vehetik birtokba az új vonalat, amely a Karlsplatzot köti össze az Elterleinplatz-cal.