Újévi ajándék mobilos barangolóknak

Január 1-jétől a jó néhány Telenor-tarifa esetén növekszik az Európai Unióban és 1-es díjzónában felhasználható mobilinternetes adatkeret – közölte szerkesztőségünkkel a szolgáltató. A megnövekedett adatkeret automatikusan jár az előfizetőknek.

Az Európai Unión belül és az 1-es zónába tartozó országokban 2017 júniusa óta nem, vagy csak bizonyos esetekben kell roamingdíjat fizetni a mobiltelefon-használóknak. Az EU-tagországokban a magyar előfizetők gyakorlatilag ugyanolyan feltételekkel és áron használhatják telefonjukat, mintha ki sem mozdultak volna hazájukból. A legnépszerűbb tarifáknak pedig roaming (barangolás) esetén akár a teljes adatkerete felhasználható.

Az Európai Bizottság szabályozása értelmében számos tarifa esetében 2020. január 1-jétől akár negyedével növekszik a roaming adatkeret mértéke.

A Telenor 2019-i adatroaming jelentésében számolt be arról, hogy a Telenor előfizetői mely európai és melyik, az 1-es díjzónán kívüli országokban barangolnak a legtöbbet.

A 2020. január 1-jével életbe lépő szabályozásban érintett tarifák listája és a megnövekedett adatkeret mértéke itt tanulmányozható; tessék kattintani!