„Hasítanak” a Canon Pixmái

A Canon Europe három kompakt, újratölthető tintatartályos nyomtatóval bővíti a Pixma G sorozat palettáját. A kis irodáknak vagy otthonról dolgozó, kezdő vállalkozóknak szánt Canon Pixma G6050 szkennelésre és fénymásolásra is képes multifunkciós színes nyomtató, amelynek előlapján kétsoros LCD-kijelzővel ellátott, dönthető panel teszi még kényelmesebbé a használatot.

A Canon Pixma G5050 egyfunkciós színes nyomtató, amely a biztonságos hálózati kapcsolódás érdekében ethernet-csatlakozási, az okoseszközök kiszolgálása érdekében wifi-csatlakozási lehetőséget biztosít. Mindeközben a Canon Pixma GM2050 – ugyancsak egyfunkciós – fekete-fehér tintatartályos nyomtató előnye, hogy olcsón működtethető, viszont kiemelkedően termelékeny.

Mindegyik nyomtatót a gyakori irodai használat igényeinek megfelelően alakította ki a gyártó. Az akár 18 000 oldal kapacitású, három, fekete tintatartály vagy a Canon PIXMA G6050 és a Canon PIXMA G5050 7700 lap előállítására képes színes készlete[1] révén hosszú időn át folyamatosan üzemeltethető, a tintapatronokat csak ritkán kell cserélni. Mindhárom nyomtató alkalmas az automatikus kétoldalas nyomtatásra; papírtálcája 350 lapot képes befogadni. Tintatartályait a gyors újratöltéshez alakította ki a gyártó.

A PIXMA G sorozat ismertetésekor a gyártó külön fölhívta a figyelmet a Canon pigmentfekete tintájára, amellyel éles és világos szöveg állítható elő. A Pixma G6050 és a G5050 jelű készülék szegély nélküli fotókat nyomtat – akár A4-es méretben. A közkedvelt 13×18 cm méretű fényképeket 37 másodperc alatt készíti el[2].

A japán gyártó termékei régóta különösen sokoldalúak: az iOS-ra és Androidra készült Canon Print alkalmazás és a felhőből (Google Drive, Dropbox, Evernote) történő nyomtatás egyaránt a kényelmet szolgálja. A folyamat az eddiginél is rugalmasabbá vált: a G6050 és a G5050 hasznlói vezeték nélkül, közvetlenül nyomtathatnak okoseszközükről az AirPrint (iOS), a Mopria (Android) vagy a Windows 10 Mobile segítségével. Az ennél biztonságosabb kapcsolatot használó vállalkozások Ethernet-csatlakozást vehetnek igénybe.

És ez még nem minden, ugyanis mindkét készülék alkalmas a többi között mágneses, ragasztós hátú és 3,5×3,5 hüvelykes négyzetes fotópapír nyomtatására.


[1] A telepítést követően elsőként használt tintatartály kevesebb oldalt nyomtat a későbbi cseretartályoknál, mivel a beállítás során a nyomtatófejet bizonyos mennyiségű tintával tölti fel. A nyomtatási oldalszámok a Canon egyéni tesztelési módszerén alapuló becsült adatok; a tesztekhez az ISO/IEC 24712 színskálát alkalmazzuk a folyamatos nyomtatás szimulációja során, az induló beállítás után tartálycserével.

A fekete-fehér és színes oldalkapacitás nem vonható össze.

Az oldalkapacitás jelentősen változhat a nyomtatott tartalom és egyéb tényezők függvényében.

Az oldalkapacitás a Canon egyéni tesztelési módszerén alapuló becsült adat; a tesztekhez az ISO/IEC 19752 monokróm színskálát alkalmazzuk a folyamatos nyomtatás szimulációja során, az induló beállítás után tartálycserével.

[2] A fotónyomtatási sebesség az ISO/JIS-SCID N2 szabvány Photo Paper Plus Glossy II papírra történő alkalmazását jelentő alapértelmezett beállításon alapul, nem veszi figyelembe a hoszt számítógép adatfeldolgozásának időigényét.