Vádemelés a győr-bácsai postarablás ügyében

A csaknem öt évvel ezelőtt, 2017 végén elkövetett fegyveres rabláskor az elkövetők összesen 846 350 forintot zsákmányt szereztek.

A Győri Járási Ügyészség fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat két férfival szemben. Az elkövetők a bűncselekményt azért valósították meg, mert a posta napi bevételét nagyobbnak vélték az átlagosnál.

A vádirat szerint az elkövetéshez a fiatalabb férfi gondoskodott személyautóról, holott nem volt vezetői engedélye. Az autót idősebb társa vezette, aki a postánál kiszállt az autóból, bement az épületbe és fegyvert fogott az ott dolgozó alkalmazottra, és követelte tőle a pénzt.

Miután megkapta a hölgytől a 846 350 forintot, sietősen távozott az épületből és a járó motorral várakozó autóba beülve – az autóban utasként ülő – társával együtt távozott a helyszínről.

A vádlottak terhére rótt bűncselekmény büntetési tétele 5-től 10 évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratban a beismerés és a tárgyalásról való lemondás esetére arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottakat hat-hat év szabadságvesztésre ítélje.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – írta szerkesztőségünknek a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.