Vakulj, magyar! – Rezsiszemfényvesztés

Szeretném tudni, igen tisztelt Rezsibiztos Úr, hogy miként szokott Ön és munkatársi gárdája számolni? Mert a logikájuk egyszerűen követhetetlen. Rezsicsökkentési igyekezetükben –amely egyébként eleve nem felelt meg állításuknak, amely szerint Önök csökkentették a gáz meg a villamos energia árát, mert az már rég jóval olcsóbb, mint amennyiért itthon szolgáltatják – olyan csúsztatással operálnak, amit még Rákosiék sem mertek volna meglépni, pedig a kopasz kókler sok mindenre képes volt (lásd a 20. századi magyar történelmet).

A lényeg: akár az E.ON-, akár a Nemzeti Közművekké előléptetett NKM Földgázszolgáltató Zrt. számláját nézem, hazugság. Fidesz-narancs és Fidesz-sárga alapra nyomtatva az áll rajtuk, hogy 2013. január 1-je óta 31 023, illetve 43 374 forintot takarítottam meg.

Mindezt egy olyan ingatlanban, amelynek helyén 2013-ban, 2014-ben, 2015-ben, sőt, még 2016 első felében is rét volt. Ezt a rétet nem kellett fűteni (mint például a felcsúti stadion füvét), és villanykábel sem húzódott a föld alatti ürgejáratok között. Viszont ennek ellenére sikerült megtakarítanom (bár nem is tudtam róla, hogy létezik ez a hely szép hazánkban) sok tízezer forintot.

Az évezredekig legföljebb legeltetésre használt területen (réten) csak 2016-ban építettek családi és társasházakat, az első lakók is csak abban az évben kapcsolták föl a villanyt és gyújtották be a gázkazánokat. De úgy – miként azt Rezsibiztos uramék sugallják –, hogy eleve jó néhány tízezer forintos megtakarítást értem el szomszédjaimmal együtt már akkor, amikor még csak nem is használtam a két közművet.

Ez aztán a teljesítmény! Úgy tálalni a semmit, hogy a megkínált azt higgye, kap valamit.

Ha mást nem, egy jó nagyot a szeme alá.