Világra nyíló Oracle-világ – ingyenes megoldások

Megkezdődött az Oracle OpenWorld-konferencia, amely a világ legnagyobb üzleti és technológiai rendezvénye San Franciscóban. Az eseményt évek óta százezernél többen látogatják és milliók követik online-csatornákon. Az Oracle OpenWorld idei programja: 2200 előadás, 219 Oracle-bemutató és 196 partner és ügyfél kiállítás. Természetesen mindenekelőtt a házigazda, az Oracle technológiáját és megoldásait mutatják be.

A konferencia első napján az Oracle bejelentette új ingyenes autonóm adatbázisát és felhő infrastruktúráját.

Az „Always Free” szolgáltatások révén a fejlesztők és tanulók képesek átfogóan megismerni, felépíteni és korlátlan időre a gyakorlatban is használni az Oracle Cloud megoldását. Az Oracle Cloud Free Tier bejelentésével a vállalat olyan új „Always Free” szolgáltatásokat ad a használók kezébe, amelyekkel korlátlanul használhatják a világ első autonóm adatbázisát, az Oracle Autonomous Database-t és az Oracle Cloud Infrastructure megoldását.

Más hasonló felhőszolgáltatók 12 hónapos ingyenes próbaidőszakot ajánlanak adatbázisukra, az Oracle „Always Free” adatbázisa ingyenes marad a használat teljes idejére. A világszerte bárki által ingyen elérhető szolgáltatások használói könnyen frissíthetnek abból a célból, hogy még több adathoz, illetve kiegészítő szolgáltatásokhoz jussanak.

Az Oracle Free Tier program alappillérei az „Always Free” szolgáltatások, amelyek révén korlátlan időre elérhetők az Oracle Cloud szolgáltatások, továbbá az ingyenes próbaidőszak, amelynek előnye, hogy 300 dollár értékben kipróbálhatók a kiegészítő szolgáltatások – 30 napig.

Az Oracle autonóm stratégiájának új mérföldkövét jelenti az Oracle Autonomous Linux bevezetése, amely az új Oracle OS Management Service megoldással kiegészülve az első és egyetlen autonóm operációs környezet, amely csökkenti az összetettséget és képes kizárni az emberi eredetű hibákat, ezáltal eddig nem tapasztalt megtakarítást, biztonságot és rendelkezésre állást kínál a használóknak.

Napjainkban a rendszerek javítása és biztonsága különösen nagy kihívás az IT-csapatok számára. Az Oracle Autonomous Linux megoldásával a használók az autonóm képességek segítségével védhetik rendszereiket, előzhetik meg/háríthatják el a kibertámadásokat.

További hírek az OpenWorldről.