Vitázni a Főnökkel?

(Kárpáti Iván jegyzete) Beosztottal nem érdemes vitázni – üzente meg Márki-Zay Péternek Orbán Viktor az egyik beszélő fejjel. Most legalább egyértelmű a helyzet. Akkor várjuk a személyes magyarázatokat a miniszterelnöktől a következő kérdésekre, nem szeretnék mi sem beosztottak hadával kínlódni a továbbiakban.

Tehát: Valójában mekkora vagyon felett diszponál? Mit szól ahhoz, hogy a veje bankot vett? Milyen mozgásteret enged Magyarországon, így az Európai Unió területén az orosz titkosszolgálatoknak? Honnan veszi, hogy a homoszexualitás és a pedofília összemosható? Miért gondolja úgy, hogy Magyarországon szabadon működhet a sajtó? Mit tud valójában a Völner-ügyről? Ki Schadl György „gazdája”?

Tudom, naiv vagyok.

Orbán ezekről személyesen sem vitatkozna, megrántaná a vállat és annyit mondana: „Üzleti ügyekkel nem foglalkozom”, esetleg „Boldog karácsonyt”, illetve levezetné, hogy a gyermekek védelmezője és szabadságharcos.

A párhuzamos univerzum, amit híveinek és magának felépített gyakorlatilag áthatolhatatlan. Van ebben az országban legalább 2,5 millió ember, aki kritika nélkül elfogadja, amit mond, vagy tesz és további milliók vannak, akik már teljesen kiábrándultak mindenből és mindenkiből.

Ameddig ebben a bénult állapotban van az ország egy jelentős része, változás sem lesz.