Vodafone-os kisapák szülési szabadságon

Négy hónap fizetett szabadságot ad a Vodafone a szülői szabadságot igénybe vevő fél partnere számára is a családdá válás kiemelten fontos időszakában.

Ha az anya veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az apa kapja a 16 hetet, ha az apa veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor természetesen az anya. A program célja, hogy mindketten otthon lehessenek életük egyik legfontosabb feladatánál. A magyar Vodafone-nál az idén nyáron bevezetendő intézkedés alapján a többlet kedvezményt akár örökbefogadó szülők is igénybe vehetik. 

 
A Vodafone világ legjobb munkahelye szeretne lenni a nők és a férfiak számára egyaránt 2025-re – ez a vállalat becsvágyó célja a következő öt évre. A Vodafone Magyarország most jelentette be legújabb esélyegyenlőségi kezdeményezése hazai megvalósítását, amelynek alapján az újdonsült családoknak nyújtanak nem mindennapi támogatást.

A vállalat esélyegyenlőségi programjai minden dolgozójának azonos lehetőségeket kínál a karrierben és a családi életben egyaránt. A Vodafone ezért az idén júliustól a szülői szabadságra távozó fél partnere számára is – ha az anya veszi igénybe a szülési szabadságot, akkor az apa részére, ha pedig az apa van otthon a babával, akkor az anya részére – 16 hetes, teljes jövedelemmel járó, fizetett szabadságot szavatol az érintetteknek gyermekszületés alkalmából.

És ez még nem minden! A szülési szabadságon lévők juttatását kiegészíti a gyermekgondozási támogatás és a szülési szabadság előtti munkabér különbözetével is. A program célja, hogy senkinek se kelljen lemondania az együtt töltött időről a gyermek születését követő érzékeny időszakban. A kezdeményezés feltételei vonatkoznak az örökbefogadó szülőkre is.

Amanda Nelson, a Vodafone Magyarország elnök-vezérigazgatója tudósítónknak elmondta: a vállalat is felismerte azt a problémát, amelyre a múlt évek kutatásai[1] felhívták a figyelmet: a nők a karrierjükben érezhetik úgy, hogy nem tudják igazán megmutatni, mire képesek; a férfiak ugyanezt élhetik át, amikor bővül a család. „Négygyermekes anyaként és vállalatvezetőként pontosan tudom, milyen sok múlik azon, ha egy munkahely támogatja a családalapítást, és nem várja el, hogy az ember megalkudjék a szakmai fejlődését és a magánéletét illetően. Mi a Vodafone-nál hiszünk abban, hogy mindenkit azonos lehetőségek illetnek meg” – mondta a vállalatvezető.

A Vodafone cégcsoport nem először áll ki a nők és férfiak közötti egyenlőségért, számos kezdeményezést vezetett már be a munka és a családi élet egyensúlyának fenntartása végett világszerte. Ezek egyike a 2017-ben ReConnect néven itthon is megvalósított program, segítendő a nőket a visszatérésben a munkaerő-piacra. A lényege: vezetői tapasztalattal rendelkező, többségében női munkavállalókat hív vissza a munka világába, akiknek gyermekvállalás vagy vállalkozói tevékenység miatt évekig szünetelt a karrierje. A visszailleszkedést képzésekkel és rugalmas munkaidős lehetőségekkel is támogatja világcég. 

Sok más nyelvvel ellentétben a magyar nem tesz különbséget a nemek között: „ő” lehet nő és férfi is. A Vodafone is az egyenlőségben hisz, azt vallja, hogy a lehetőségek mindenkit megilletnek – munkában, családi életben egyaránt.