Magyar dizájnzseniket is megihletett az új Nissan Micra (Videóval)

 

  • Minden használati tárgy esetén fontos a forma, különösképpen így van ez a kisautók világában is, hiszen itt az egyik legfontosabb tulajdonsága az autónak a szerethetősége, vonzósága.

  • Az új Nissan Micra megtervezése során fontos szempont volt tehát a forma, mely igazán karekteres, jól felismerhető és modern lett. Kortól és nemtől függetlenül mindenki számára ideális választás, különösképpen személyreszabhatósága miatt.

  • Az új modell különleges formája pedig többek között egy magyar dizájner párost is megihletett.

  • Tekintse meg a velük készült videót itt: https://youtu.be/uEgFrzI9FzU

 

Mindannyian jól tudjuk bármilyen tárgyról is van szó a forma egy igazán meghatározó ismérve. Nincs ez másképp az autók esetén sem. Különösen fontos a forma a kisautók esetében, hiszen ez az egyik tulajdonság, ami meghatározza a gépjármű szerethetőségét, vonzóságát. Így van ez a Nissan Micra-val is.

Az új modell pedig mindeneddiginél vagányabb formatervezéssel született meg. A forma karakteres, jól felismerhető és modern lett. Mind a külsőt, mind pedig a belsőt tekintve: nem tolakodó, nem öncélú, sokkal inkább egyszerű a jó értelemben, az autó igazi hangulatát pedig a széles színválaszték és a személyreszabhatóság adja meg. Elmondható az is, hogy az új Micra mind a férfiakhoz, mind a nőkhöz egyaránt tökéletessen passzol kortól függetlenül.

A bevezető kampány részeként pedig éppen ezért a Nissan különböző országokból összesen négy dizájnervállalkozást kért fel arra, hogy alkossanak valamit, amire az új modell ihlette meg őket.

Így történt ez Magyarországon is, ahol a Kertész Attila és Simonfalvi Bence által 2010-ben alapított, külföldön is elismert Position Collective-et választották.

A két tervező pedig egy az új Nissan Micra sziluettjét követő függőlámpát készítettek. Elmondásuk szerint azért választották az autó sziluettjét a tervezés kiindulópontjaként, mert ez a legnagyobb egység és ez fogta meg őket a legjobban. A függőlámpa nem csupán a formájában hasonlít az új modellre, hanem széles színválasztékában és személyreszabhatóságában is. Fontosnak tartották a tervezők, hogy egy olyan használati tárgyat hozzanak létre, amit könnyedén a felhasználó otthonában személyre tud szabni.

Tekintse meg a tervezőkkel készített interjút itt: https://youtu.be/uEgFrzI9FzU