Parádés szereposztással érkezik a Bella Figura – Ősbemutató a Pesti Színházban

Egy magyar származású francia írónőt hogy is hívhatnának máshogy, mint Yasmine Rezának? Az orosz, valamint budapesti zsidó felmenőkkel bíró Yasmina színésznőként és drámaíróként is népszerű és elismert. (Képek: Dömölky Dániel/Vígszínház.)

Hogy mi a Bella Figura? Nos, ha úgy tetszik, egy hangulat. Egy romantikusnak ígérkező, gyönyörű nyári estén egy véletlen baleset ugyanis felrobbantja a kifinomult „la bella figura”-élethelyzetet, és az este szürreális fordulatot vesz.

A kép előterében: Halász Judit.

A Bella Figura című darabot Török Ferenc rendezésében október 22-én mutatják be a Pesti Színházban. Az előadásban többek között Halász Judit, Kovács Patrícia, Radnay Csilla, Stohl András és Wunderlich József lép színpadra.

„Ez a komédia rögtön egy tragédiával indul: az étterem parkolójában egyik főhősünk elüti a másikat az autójával, pont a születésnapost, akit aznap este a családja ünnepelne. Innen indul Yasmina Reza Bella Figura című drámájának története, hogy aztán meg se álljon a galaxis végtelennek tűnő abszurditásáig, közben rengeteg apró tévedéssel, félreértéssel, véletlen egybeeséssel szembesülünk. Szereplőink humora azonban komoly garancia a túlélésre” – meséli Török Ferenc, a magyarországi ősbemutató rendezője.

A la bella figura az olasz stílus és kultúra eszménye, az imponáló megjelenés és a megnyerő fellépés – nyilatkozta egy interjúban kissé elfogultan az írónő. – Valójában egy olyan köznyelvi kifejezés, amely összeköti a szépséget a modorral, de az udvariassággal, a nyelvvel, a gesztussal és a helyénvalósággal is…

Végül is egy egész életfilozófia. Ennek köszönhetően minden olasz, társadalmi pozíciójától és vagyoni helyzetétől függetlenül, kifogástalanul öltözik és viselkedik.

A kiváló szereposztásban színre kerülő darab díszleteit Khell Csörsz, jelmezeit Füzér Anni tervezte, zene Balázs Ádám.