Zseniális győri megoldás – már akinek…

Van egy szerfölött forgalmas buszmegálló Győrött, a Zechmeister utca elején, már-már a Bécsi-kapu téren. Amikor a környéket rendezték, a többi között ezt a buszmegállót is „kialakították”. A sok változat közül kiemelkedik az, amikor a megálló csuklós buszok második ajtaja elé egy fácskát ültettek a bölcs győri kertészeti (?) vállalat emberei. Nem volt elég, hogy a fácska akadályozta a föl- és leszállókat, csapadékos időben a fa körüli talaj sárrá változott, tehát valamennyi fölszálló vitte a sarat a buszra, a leszállók pedig beletoccsantak a sárba.

Az Infovilág kifogásolta az áldatlan állapotot, mire a szerfölött találékony „szakemberek” műgyantával fedték be a talajt, középütt továbbra is a fácskával.

E zseniális megoldás eredménye: a föl- és leszállást továbbra is akadályozta a szerencsétlen, jobb sorsra érdemes fácska.

Az újabb megjegyzést olvasván a „szakemberek” ismét fölvonultak, négyen nézték, hogy mit csinál az ötödik: elfűrészelte a fácska tövét, de úgy, hogy mintegy 10 centiméter még maradt belőle, hogy a föl- és leszállók elbotoljanak benne, hasra essenek, netán beessenek az utasaiért megálló buszba.

Ezt sem tartotta jó ötletnek az Infovilág, mire jött a megváltó ötlet és az újabb zseniális intézkedés: föltörték a nem sokkal előtte a fácska köré öntött műgyanta burkolatot, kiásták a fácska maradékát, majd talicskányi fehér, vágott kődarabkákkal befedték világra szóló tevékenységük helyét.

A Zechmeister utca elején, tehát már-már a Bécsi-kapu téren létesített, szerfölött nagy forgalmú buszmegálló majdnem visszakapta eredeti, évekkel ezelőtti állapotát, azzal a változtatással, hogy most már magas- vagy tűsarkú cipőben nem ajánlott ott a fel- és leszállás, mert bokatörés lehet az eredmény. És egyéb lábbelivel sem biztonságos, mert a zúzott kő bizonytalanná teszi a megállóban megtett két lépést.

Nos, ezek után mit lépnek hallatlan alkotókészséggel és képzelőerővel megáldott győri szakemberek? Netán áthelyezik a buszmegállót? Nem adunk ötletet, főjenek a levükben! Rágják csak a körmüket és gondolkozzanak, hátha eszükbe jut a megoldás!