Félmilliós csalásért akár öt év börtön (?)

A segédmunkásként dolgozó férfi kilenc hónapon keresztül több száz építőipari eszközt íratott fel egy egyéni vállalkozónak egy boltban vezetett számlájára, majd az eszközöket magával vitte. Összesen 544 087 forint kárt okozott a vállalkozónak.

A Győri Járási Ügyészség vádiratának tényállása szerint a sértett az eszközbeszerzéseit rendre hasonló módon bonyolította: alkalmazottai az üzletben listára íratták az átvett eszközöket, azokat elvitték, majd a számlát – többnyire a hónap végén – maga a vállalkozó rendezte.

A jelenleg 56 éves férfi a sértett által kialakított rendszer megfigyelését követően ruhaneműket, szerszámokat, építőipari eszközöket, alkatrészeket, gépeket vitt magával, mely alkalmakat olykor videó is rögzített. Az átvett tárgyakat aláírása ellenében adták oda neki azért, mert az egyéni vállalkozó megbízottjának mondta magát.

A vádlottat az ügyészség minősített csalással vádolja. Vele szemben öt évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozást az ügyben a Győri Rendőrkapitányság folytatta le, ügydöntő határozatot pedig várhatóan a Győri Járásbíróság fog hozni ­– tájékoztatta lapunkat dr. Takács Péter főügyész.