A versenyszférában dolgozók fele elégedetlen a fizetésével

A gazdasági nehézségek munkaerő-piacra gyakorolt hatásai csak fokozatosan és késéssel mutatkoznak. A vállalkozásoknál dolgozók 49 százaléka elégedetlen a fizetésével, 52 százalékuk egy éven belül munkahelyváltást is tervez. Ötvenöt százalékuk egyelőre nem érzi úgy, hogy ha arra kerülne sor, a munkahelyváltás nehezebb lenne számukra, mint esztendővel ezelőtt – derült ki a munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó szolgáltató, a Trenkwalder minap végzett munkaerő-piaci felméréséből.

A fogyasztói árak elszabadulása nyomán augusztusban fordulóponthoz ért a munkaerőpiac: a 15 százalék fölé kúszó infláció immár teljesen semlegesíti a bérnövekedés ütemét, a következő hónapokban pedig a reálbérek csökkenése is valószínűsíthető. Ebben a helyzetben mérte fel a Trenkwalder a versenyszféra munkavállalóinak fizetésükkel, illetve jelenlegi munkahelyükkel kapcsolatos véleményét.

Az infláció hatásait a munkavállalók is érzékelik, ez is közrejátszik abban, hogy a válaszadók 49 százaléka elégedetlen jelenlegi bérszintjével. A fizetésükkel elégedetlenek 28 százaléka megelégedne 20, további 34 százalék 20-30 százalék közötti jövedelememelést tartana megfelelőnek.

A fizetéssel elégedettség nincs szoros összefüggésben azzal, hogy az illető részesült-e már év közben is béremelésben: az elégedetlenek 44 százalékának év közben is nőtt a fizetése. Az összes válaszadó 8 százaléka már 10 százalékkal magasabb fizetésért is munkahelyet váltana, 30 százalékkal kedvezőbb alternatív állásajánlatért már 68 százaléknyian hagynák ott jelenlegi állásukat.

A válaszadók jó háromötöde számol azzal, hogy romlik az anyagi biztonsága a következő hónapokban, 55 százalékuk most sem érzi nehezebbnek a szakmájában történő elhelyezkedést, esztendővel ezelőtt.

A gazdasági realitások ugyanakkor már átlépték a még elviselhető mértéket, így mindinkább kitapinthatók kompromisszumok is a munkavállalói igényekben. Például: az inflációhoz igazodó bérnövekedést tekintve a munkavállalók kétharmada már fontosabbnak tartja a munkahelyének biztonságát.

És bár 58 százaléknyian nyilatkoztak úgy, hogy ha jövőre nem emelkednek a juttatásai, akkor biztosan felmondanának, a munkáltatók szempontjából reményt keltő fejlemény lehet, hogy az összes válaszadó 61 százaléka átmenetileg megelégszik azzal, hogy ha a munkaadója nehezebb helyzetben működik, 1-2 éves átmeneti időre fizetésemelésének egy részét nem anyagi juttatásként (például home office lehetősége, képzés, utazási költség stb.) kapja.