Ablonczy, a nagy visszatérő

Ablonczy Balázs személyében új tulajdonosa és vezérigazgatója van az Angyal Business Consulting Zrt.-nek. A szakember érkezésével megváltozhat a cég szerepe az SAP tanácsadói és fejlesztési piacon.

Ablonczy Balázs (a képen) 10 hónap kihagyás után visszatér az SAP világába. Az SAP Hungary-t több mint 10 évig irányító szakember többségi tulajdont szerzett az Angyal Business Consulting (ABC) Zrt.-ben, amelynek vezérigazgatójaként a cég operatív vezetését is ellátja.

Az ABC neve jól ismert a hazai és európai SAP-s környezetben. A cég mintegy 60-70 SAP-tanácsadónak ad folyamatosan munkát, és kis híján 30 személyes alkalmazotti létszámával, kétezer millió forint körüli árbevételével a közepes méretű szereplők közé tartozik a magyar SAPpiacon. Többségi tulajdonosként, vezérigazgatóként ezen tervez változtatni Ablonczy.

„A hazai SAP tanácsadói piac 25-30 ezer millió forintra becsülhető, ha hozzátesszük az SAP környezetben történő fejlesztéseket, akkor az már háromszor-négyszer nagyobb. Itt a jelenleginél nagyobb piacrészt fogunk megcélozni, kihasználva az ABC egyedi tanácsadási és alkalmazásfejlesztési képességeit, az SAP legújabb vállalatirányítási rendszere (S/4HANA) kapcsán szerzett tapasztalatait. Hazai tulajdonú cégként gyorsabban tudunk reagálni a magyar vállalatok sajátos igényeire. Nagy a kereslet a big data, az analitika, a mesterséges intelligencia, az új generációs vállalatirányítási rendszerek, az IoT piacán. Az ABC ezekre alapuló tervei teljesen logikus és természetes növekedési lehetőségeket kínálnak” –jelentette ki Ablonczy.

A szakember alaposan ismeri az informatika és különösen az SAP világát. Korábban a Xerox ügyvezetőjeként, a Magyar Telekom T-System üzletágvezető-helyetteseként dolgozott, majd az SAP Hungary-t indította el a növekedési pályán. Irányítása alatt az üzleti szoftvercég csaknem megháromszorozta árbevételét, megkettőzte piaci részesedését, és számtalan üzleti díjat nyert. Ablonczy Balázs több mint tíz év után, az idén január 31-én távozott a hazai SAP csúcspozíciójáról. Befektetőként tevékenykedett, különféle iparágakban működő, jövőorientált cégekben szerzett részesedéseket. Az Angyal Business Consulting Zrt.-ben, ahol csaknem két évtizedes felső vezetői tapasztalattal a háta mögött lett többségi tulajdonos és vezérigazgató.

: