Elkezdődött a Magyar Vöröskereszt országos adománygyűjtése

Ezen a hétvégén és két hét múlva, december 17–19. között 10 órától 18 óráig gyűjti az adományokat a Magyar Vöröskereszt az ország összes Auchan áruházában. Elősorban tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, olajat, száraztésztát, rizst, konzerveket és tisztálkodási, valamint tisztítószereket várnak az áruházi gyűjtőpontokon.

Az ünnepek közeledtével szívesen látnak sütemény-alapanyagokat, aszaltgyümölcsöket, olajosmagvakat, édességeket, szaloncukrot és játékokat is, de a járványhelyzet miatt most használtakat nem tudnak fogadni. Az Auchan webáruházában előre összeállított adománycsomagok megvásárlásával online rendeléssel is lehet adományozni, ezeket is a karitatív szervezet kapja meg és osztja szét a rászorulóknak még az ünnepek előtt.

„Azt tapasztaljuk, hogy az elhúzódó járvány és annak következményei nagyon súlyosan érintik a legszegényebbeket. Most valóban minden segítségre szükség van ahhoz, hogy sok ezer családnak, idős embernek legalább az ünnepeket ne kelljen méltatlan körülmények között töltenie” – kér támogatást a lakosságtól Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója.