Afrika Kőbányán: Mit tudsz Szenegálról? Hát Ugandáról?

Immár nyolcadik éve, hogy Afrika, e turisztikai szempontból még mindig jórészt felfedezetlen kontinens önálló kiállítással mutatkozik be a Hungexpón, február 21–24. között.  Mindez Szilasi Ildikó Hermina Afrika-szakértőnek köszönhető, aki e kontinens igazi szerelmese és népszerűsítője.

Az idén már 800 négyzetméteren – 21 afrikai ország 26 kiállítója egész napos programokkal, előadásokkal, vetítésekkel, számtalan utazási ötlettel, szenegáli dob- és tánc show-val, divatbemutatóval – várja az érdeklődőket az Ethiopian Airlines Afrika színpadon.

A gyerekek az afrikai játszóházban tanulhatnak fonni, maszkot készíteni. A szenegáli demm dikk élménybuszban Szenegál valódi illata és hangulata érinti meg az érdeklődőket. A látogatók között kedvezményes utazásokat sorsolnak ki.

Bár a Közel-Kelet egy része is az afrikai kontinensen helyezkedik el, ennek a kiállításnak elsősorban nem az arab világ bemutatása a célja. A fő szponzor és legnagyobb kiállító a HTCC (Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ) amely 11 afrikai országban tart fenn irodát. A kiemelt díszvendég az idén Uganda, a rendezvény nemzetközi fővédnöke Uganda vízügyi és környezetvédelmi minisztere, Mary Goretti Kitutu asszony. 

A vásáron szakmai konferenciát is rendeznek, amelyen elsősorban a díszvendég ország mutatkozik be. Az Afrika Expóról minden további információ megtalálható a www.afrikaexpo.hu oldalon.

Csupán néhány a kiállításon részt vevő országok közül: Etiópia; Gambia; Ghána; Kenya; Kongói Demokratikus Köztársaság; Madagaszkár; Mali; Malawi; Marokkó; Nigéria; Szenegál; Szudán; Tanzánia; Togo; Uganda.