Akármekkora képernyő Micro LED modulokból

Éppen esztendővel ezelőtt mutatta be a Samsung a Micro LED technológiájával megalkotott és nyomban innovációs díjjal elismert 146 hüvelyk átlójú The Wall kijelzőjét a Las Vegas-i Szórakoztató Elektronikai Kiállításon, a CES-en. Most újabb kitüntetéssel ismerték el a gyártó moduláris Micro LED technológiájának két kiválóságát, a 75 hüvelykes kijelző és a 219 hüvelykes The Wall megjelenítőt.    

A maga nemében forradalminak számító, önálló fénykibocsátó technológia és moduláris képességek birtokában a Samsung Micro LED kijelzők páratlan képminőséget, sokoldalúságot és megjelenést kínálnak. Az átalakítható kijelzők egyedi, önálló fénykibocsátó Micro LED modulokból, és szervetlen, piros, zöld és kék mikroszkopikus LED-chipek millióiból épülnek fel, amelyek saját fényt bocsátanak ki, hogy ragyogó színeket hozzanak létre a képernyőn. Ez a képminőség meghaladja a piacon jelenleg elérhető megjelenítési technológiák által kínált vizuális élményt.

A Samsung most megalkotta a 4K Micro LED kijelzőt az otthonokban jól elhelyezhető 75 hüvelykes méretben is. A Micro LED technológia moduláris felépítésének köszönhetően a képernyő méretét a használók a rendelkezésre álló helyhez igazíthatják; további Micro LED modulok hozzáadásával bármekkorára növelhetik. A jövőben tetszés szerint létrehozhatók kívánság szerinti, akár rendhagyó képarányú (9×3, 1×7, 5×1) kijelzők is.

A Micro LED kijelző a keret/káva nélküli kialakítása révén lenyűgöző, egybefüggő, sima és végtelennek látszó felületet eredményez.