5G-vel száguld a Telekom

Ma reggel megkezdte kereskedelmi 5G szolgáltatását, ami az erre a technológiára alkalmas készülékkel és havidíjas díjcsomaggal használható Budapest és Zalaegerszeg bizonyos részein.  

A szolgáltató az 5G hálózati képességet 6 hónapig szavatolja a korlátlan mobiladatot tartalmazó csomagjaira. Ha az előfizető 5G-re alkalmas készüléket vásárol, akkor további feltételek szerint.

Az eddigieknél jóval nagyobb adatátviteli sebességet, alacsony késleltetést, és rengeteg hálózati eszköz csatlakozását lehetővé tevő 5G technológia számos új lehetőséget nyit majd az ipari és lakossági felhasználásban.

A szolgáltatás egyelőre a budapesti  belváros egyes részein, a Telekom Könyves Kálmán körúti székházában és a vele szomszédos Groupama Arénában, a Puskás Ferenc stadionban, Zalaegerszeg belvárosában, valamint a zalaegerszegi ZalaZone járműipari tesztpályán érhető el.

A Telekom kínálatában jelenleg 5G-hez alkalmas kétféle készülék szerepel; a választék remény szerint az év végéig bővülni fog más gyártók termékeivel.

A Telekom kereskedelmi 5G-szolgáltatása a 3,6 GHz-es frekvenciasávban működik. A 2G-, 3G-, 4G-technológiákhoz hasonlóan az 5G állomások kiépítésében is az Ericsson Magyarország a Magyar Telekom partnere.