Alföldi Róbert: #maradjotthon

Budapest XIII. Kerület Önkormányzata felelősséget érez polgáraiért, fontosnak tartja, hogy minden óvintézkedést megtegyen a koronavírus-veszély idején.

Elengedhetetlennek véli, egyetértésben a szakemberekkel, hogy aki teheti, ne, vagy csak a legszükségesebb esetben mozduljon ki otthonról. Munkájához segítségül hívta díszpolgárait, művészeit, hogy az ő szavaikkal, gondolataikkal is felhívja a lakók figyelmet az otthon maradásra.

Elsőként a kerület díszpolgára, Alföldi Róbert színművész-rendező szólalt meg, ma reggeli videóüzenetét először dr. Tóth József, a kerület polgármestere tette közzé FB-oldalán hozzátéve, „Vigyázzanak magukra, figyeljünk egymásra!”

Alföldi Róbert arról beszél a videóban: olyan helyzetbe kerültünk, amilyenre senki sem számított, nem is nagyon tudunk vele mit kezdeni. Muszáj felelősen gondolkodnunk. Alföldi: „Egyetlen hatékony védekezés a vírus ellen, hogy otthon maradunk. Különösen az idős emberek veszélyeztetettek. De bárki más is. Az otthon maradással tudunk segíteni az egészségügynek, az országnak, magunknak, környezetünknek.”

A napokban megszólal még két művész, a kerület díszpolgára, Koncz Zsuzsa és Gálvölgyi János, valamint Újlipótváros – Vizafogó – Angyalföld „zöld arca”, Józan László, a Vígszínház színésze.

Alföldi Róbert videóüzenete, tessék kattintani!