Autista gyermekeket nevelő alapítványt támogat az Epson

Minden hetvenedik ember érintett az autizmus valamely formájában. A tünetek – a fejlett módszereknek köszönhetően – már korai szakaszban felismerhetők. A budapesti Symbo Alapítvány kis csoportokban végzi autista gyermekek szociális-kommunikációs, érzelmi fejlesztését, segít nekik a szorongás és a düh legyőzésében, a barátkozásban.

Az Epson Magyarország karácsony alkalmából vizualizációs eszközöket, egy-egy házimozi-vetítőt és nyomtatót ajándékozott a gyermekekért munkálkodó alapítványnak.

Faragó Melinda gyógypedagógus, a Symbo Alapítvány társalapítója tudósítónknak a többi között elmondta, hogy fejlesztő munkájuk közben során a kognitív tananyagot részben információs és kommunikációs technológiai eszközök felhasználásával oktatják. Mostanáig laptopon vetítették a bemutatókat, kisfilmeket és filmrészleteket. A most kapott különösen nagy segítség: a nagy méretnek köszönhetően látványosabbá válik az oktatás, a gyerekek még pontosabban megfigyelhetik a hétköznapokban gyorsan elillanó részleteket. A nyomtató hatalmas segítség a munkafüzetek elkészítésében, miután a foglalkozásokon sokszor fontos azonnal kinyomtatni egy-egy fényképen a megörökített élményt.