Balaton Boat Show: az ország legnagyobb vízi és parti hajókiállítása

Már most hatalmas az érdeklődés a szeptember 6–8-ig tartó Balaton Boat Show iránt, amelynek ezúttal is a Kenese Marina-Port ad otthont. A vízi kiállítóhelyek már júniusra elkeltek. Rengeteg újdonsággal, a legfrissebb modellekkel várják a vízi sportok szerelmeseit hazánk egyetlen vízen és vízparton rendezett hajókiállításán.

Kikötői hangulat és teltházas hajómustra várja a Balaton Boat Show-ra látogatókat három hét múlva, szeptember első hétvégéjén a Kenese Marina-Port kikötőben. „Tavaly is rekordszámú vendég jött el vízen és parton kiállított, hatvannál több vitorlást, motorost és elektromos hajót, valamint rengeteg hajózási kiegészítőt, ruházatot felvonultató rendezvényre. Az idén még többen lesznek, ugyanis a vízi kiállítóhelyek már júniusban beteltek, a szárazföldön és vízen bemutatandó hajók, motorcsónakok, elektrojet-ek száma megközelíti a százat” – tájékoztatta tudósítónkat Rápolthy Edit, a kiállítás igazgatója.

Még nem dőlt el, mennyire lehetnek veszélyesek az elektromos vízi sík a fürdőzőkre; a gyártók mindent bevetnek az elterjesztésükért. Be is mutatják a legújabb modelleket. Éppen a minap hallhattunk egy súlyos balesetről, amelyet elektrojet okozott, miközben átsiklott egy fürdőző feje fölött. Sürgető tehát a használatuk szabályozása: a parttól mekkora távolságban használhatók.

Az eddigi tapasztalatok alapján érdemes lesz Balatonkenesére látogatni, megtekintendő az ország legszebb vitorlásait, jachjait. A Balaton Boat Show rendhagyó értelemben egy „hajószalon”, amely mindenkinek izgalmas programot kínál, legyen szó a hajózással először találkozó vendégekről, régóta hajózó vagy éppen hajóvásárlást fontolgató látogatókról. A vevőjelöltek szinte biztosan megtalálhatják a számukra legmegfelelőbbet.

Rápolthy Edit elmondta: a kiállított hajók többsége az idén is vitorlás. Egyre nagyobb, 49-50 lábas hajókkal jönnek a gyártók és forgalmazók. Fölvonul az Elan E4, a Nauten, a Hanse, az Antila Yachts, a Fareast, a Freeboat, a Flaar 5.3 Smart Power…stb. Az elektromos hajók többsége kipróbálható lesz a vízen is.

Ez alkalommal a kiállítás szárazföldi mérete is rekordot dönt idén. A kikötő bárteraszán a Ford „Dokk Talks” program részeként érdekes információkat, beszélgetéseket hallhatnak az érdeklődők a Balatonról, hajózásról, vitorlázásról.