Biztonság és védelem: az EU még keményebben lép fel a kiberfenyegetések ellen

Az Európai Bizottság és a főképviselő ma előterjesztette az uniós kibervédelmi politikáról szóló közös közleményt és a katonai mobilitásról szóló cselekvési terv új verzióját. Mindkettő célja: reagálás az Ukrajna elleni orosz agresszió következtében egyre romló biztonsági környezet okozta problémákra, valamint lehetővé tegyék, hogy az EU még hatékonyabban védhesse meg a polgárait és az infrastruktúráját. (A nyitó kép forrása: Kaspersky)

Az új számítógépes-informatikai (kibervédelmi) politika révén az Európai Unió még alaposabbá, elmélyültebbé teszi az együttműködést és még nagyobb mértékű beruházásokat hajt végre ezen a területen, hogy így javítsa az egyre gyakoribb kibertámadások elleni védelmet, továbbá még hatékonyabbá tegye az ilyen támadások felderítését, elhárítását és az elrettentést.

A katonai mobilitásról szóló cselekvési terv azt hivatott segíteni, hogy az európai fegyveres erők az eddiginél is hatékonyabban, gyorsabban tudjanak reagálni az EU külső határain vagy azokon túl jelentkező válságokra. Emellett megkönnyíti, hogy az EU csapatokat és felszerelést szállítson a tagállamok és a partnerek megsegítése céljából.

Az uniós kibervédelmi politikáról és a katonai mobilitásról; Tájékoztató az uniós kibervédelmi politikáról és a katonai mobilitásról