Brutális győri férfi: homlokcsonttörést okozott egy kislánynak a játszótéren

A hétéves kislányt kétszer arcon ütötte, majd a kezeit és lábait összefogva felemelte és a földre dobta az elkövető. A Győri Járási Ügyészség minősített testi sértés miatt emelt vádat vele szemben. (A nyitó kép illusztráció; foto: dpa.)

A vádiratszerint a 41 éves férfi az idén ősszel egy győri játszótéren azért bántalmazta a hétéves kislányt, mert feldühítette a viselkedése. A kislány ugyanis a többi gyermekkel konfliktusba került, köztük a vádlott volt párjának ott tartózkodó kislányaival is, ezért a férfi kicsavart kezekkel a többi, ott tartózkodó szülő elé rángatta őt, hogy számonkérje a bántalmazó viselkedését. A kislány azonban nem szólt egy szót sem, ezért a férfi dühbe gurult: kétszer is arcon ütötte a kislányt, aki az ütésektől mindkét alkalommal a földre esett. Ezt követően kezeit a lábaihoz szorítva felemelte, majd szándékosan ledobta őt a földre.

A gyermek, aki életkoránál fogva védekezésre képtelen személynek minősül, a bántalmazás következtében nyolc napon túl gyógyuló homlokcsont-törést szenvedett el.

Az ügyészség a vádiratban – egyebek mellett – felfüggesztett szabadságvesztés és pénzbüntetés kiszabására, pártfogó felügyelet alkalmazására és arra tett indítványt, hogy a bíróság kötelezze az elkövetőt agresszió-kezelő foglalkozáson való részvételre. Az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni az ügyben – közölte szerkesztőségünkkel a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.