Csodálatos Európánk a magasból

A National Geographic a felhők közé repíti a nézőit, hogy odafentről, egyedi szemszögből mutassa meg világunk legcsodálatosabb természeti és kulturális értékeit. Kíváncsi rá, miként fér meg a tűz és a jég szorosan egymás mellett egy zord klímájú északi szigeten? Milyen hajmeresztő helyen áll Európa legmagasabban épült magashegységi obszervatóriuma?

Az Európa a magasból 3. évada újabb gyönyörű országokat mutat meg. A most képernyőre kerülő epizódok Horvátország, Norvégia, Portugália, Írország, Svájc és Izland természeti, történelmi és kulturális értékeit közé kalauzolják a nézőt. 

Ki gondolná?! Ez is Írország!

 Az Európa a magasból című sorozat harmadik évadjában a nézők megtekinthetik földrészünk legizgalmasabb tájait egy lenyűgöző légi utazás formájában, amelyen a természet szépségein kívül az építészet és a mérnöki tudományok zseniális alkotásaira is rácsodálkozhatnak. Sőt, egy látványos időutazásnak is szemtanúi lehetnek, ugyanis a sorozat gyorsított felvételei az évszakok változásait is bemutatják néhány másodperc alatt.

A Horvátországot bemutató epizódban a többi közt a kőfallal övezett középkori Ston meseszép, egyedi hangulatú városába is ellátogatunk, Portugáliában a világ leghosszabb gyalogoshídja és a sintrai Pena Palota vár ránk – valamint, a tenger fölé szállva, a Föld legnagyobb, meglovagolható hullámain száguldó szörfösökre is letekinthetünk.

Európa északi részén eközben egészen más – ám hasonlóan lenyűgöző – kép tárul elénk odafentről: Norvégiában egyebek mellett szemtanúi lehetünk, amint egy falka huskykölyök a kiképzése utolsó leckéit kapja, mielőtt teljes értékű szánhúzó kutyáknak nyilvánítanák őket, Izlandon pedig egészen sajátos – a szigetre nagyon jellemző – tevékenység közben figyelhetünk meg egy régészcsoportot: az idővel versenyt futva egy vikingkori leletegyüttest igyekeznek megmenteni egy vulkán pusztításától.

A felvétel Portugália fölött készült…

A a tűz és a jég birodalma – valamint az azt övező tenger – felett repülve hosszú szárnyú bálnákban is gyönyörködhetünk, valamint egy repülőteret is felkeresünk, melynek leszállópályáit összehangolt munkával hóekék egész sora igyekszik járhatóvá tenni. Európa a magasból 3.évad: október 24-től vasárnaponként 21.00-kor a National Geographic képernyőjén.