Csónakház-ügy: “teljes erőbedobással dolgozik a megoldáson a polgármester”

Műemlék győri csónakház: élt 124 évet címmel sokadik alkalommal tettük szóvá az Infovilágon, hogy a Rába által körülölelt győri Radó-szigeten a millennium évében rendeltetésének átadott és utána hosszú évtizedekig rendben használt csónakház az összedőlés állapotába jutott.

A hányatott sorsú, műemlék ingatlan megmentésének szükségességéről frissen írt 2020. szeptember 5-i cikkünket – miután sokszori kérésünk ellenére – évekig nem válaszolt írásunkra sem a Borkai Zsolt vezette városi önkormányzat, sem pedig a csónakház tulajdonosa, az Unicentral Kft., ez alkalommal nem a győri városháza sajtóügyekkel megbízott hivatalnokának küldtük, mivel [tartva magát a Borkai-módszerhez] mindeddig egyetlen alkalommal sem volt hajlandó foglalkozni az Infovilágban megjelent írásokkal, feltehetően azért, mert neve ellenére nem a sajtó segítése, tájékoztatása a feladata. A szeptember 5-i cikkünket tartalmazó levél címzettje ezúttal az új polgármester által kijelölt Adorján Andrea polgármesteri főbiztos volt.

Nem sokkal ezelőtt rövid levelet kaptunk a főbiztos asszonytól:

“Kedves László, ebben az ügyben polgármester úr dolgozik, teljes erőbedobással. Még nem tudunk mit mondani, ha lesz eredménye a munkának, azonnal jelzem Önnek.Köszönöm szépen. Adorján Andrea polgármesteri főbiztos.”

Mi is köszönjük, és várjuk az értesítést.

Úgy látszik, előbb-utóbb mégis csak beérik munkánk, kitartó fáradozásunk eredménye. Ugyanúgy, mint a győri Iszkápa köz/Tűz utca találkozásánál – lakóházak ölelésében – évek alatt fölhalmozott sok száz köbméternyi szemét és hulladék elszállítása, valamint a patkánytelep megszüntetése. Ez utóbbi is legalább tucatszor, ha nem többször szerepelt a győri városvezetés számára korántsem dicséretnek számító írásainkban.