Gulyás Gergely tüntetésre biztatja a fiatalokat

„Az egyetemisták nyugodtan tüntethetnek, mert nem Gyurcsány Ferenc van hatalmon, tehát senki nem fogja kilőni a szemüket.” Gulyás Gergely mondta ezt a Hír Tv-n futó Bayer Show műsorában, és azt kell gondolnunk, hogy a kancelláriaminiszter eddig – társaihoz képest – szalonképes politikusnak számított, akivel ugyan gyakorlatilag semmiben sem értettünk egyet, de amit mondott, az legalább a valóság viszonylatában valamennyire értelmezhető volt. Mostantól nem ezt gondoljuk. (Nyitó kép: Szöllősi Ferenc.)

Amúgy tényleg szerencsések a mai egyetemisták, amiért nem gyújtják fel fél Budapestet, nem támadnak rendőrökre, nem borogatnak autókat, és nem törnek be kirakatokat. Ha úgy tetszik, ez a mai Magyarországon nagy szerencsének mondható. Orbán Viktor kormánya ugyanis bármikor börtönbe csukathatná őket, mert a mindenre kapható Semjén Zsolt bármelyik éjszaka képes beosonni a Parlamentbe, hogy benyújtson egy salátatörvénynek álcázott módosítót, amely a tüntetők elleni szigorúbb fellépésről rendelkezik.

Ehelyett csak a diákok és a tanáraik számára elfogadhatatlan kuratóriumot küldött a nyakukra. Olyan felülről vezényelt embereket, akik ócsárolják a magyar színművészet eddigi eredményeit, az ott tanító oktatókat, valamint azokat a diákokat, akik ezen tanároktól kívánják elsajátítani a színművészet alapjait. (A többit a gyakorlatból fogják megtanulni.)

Tényleg szerencsések a mai egyetemisták, és nem csupán a színművészetisek, de mindenki más úgyszintén, amiért felülről rájuk erőltetett, velük és az egyetemük vezetésével nem egyeztetett dekrétumok mentén igyekeznek beléjük verni a keresztény és hazafias szellemű színművészeti stúdiumokat.

Ezek a diákok nem köveket hajigálnak a rendőrökre, hanem tisztességesen és korrekt magyar mondatokban megfogalmazzák, hogy milyen Magyarországon szeretnének élni és tanulni. Mert a kettő – és a mai egyetemisták tudják ezt – nem elválaszthatatlan egymástól.

Végezetül emlékeztetnénk Gulyás Gergelyt, hogy 2006-ban nem békés tüntetőkre támadt a rendőrség, Ha sokszor elmondják, talán sokan hajlamosak elhinni ezt az ordas hazugságot, de nem lehet annyiszor elmondani, hogy ettől igazság legyen belőle. Akik látták, mi történt 2006 szeptemberében a tévé székháza előtt, majd októberben Budapest belvárosában, s mernek még emlékezni a megrázó képekre, tudják, hogy mi történt. Egy felheccelt tömeg támadt a rendőrökre, autókat gyújtottak fel a mára forradalmárrá nemesedett vandálok, kirakatokat törtek be és fosztogattak.

Ezt is nyugodtan elmondhatta volna Gulyás Gergely a Bayer Show-ban, senki sem lőtte volna ki a szemét.