Debreceni postajubileum személyes bélyegen

Fennállásának 100. évfordulóját ünnepli az idén a postaigazgatóság Debrecenben; az évfordulóra bélyeget jelentet meg a Magyar Posta.

Az Üzenet IV. Belföld bélyegem személyes bélyeg szelvényrészének megnyomtatásával készülő filatéliai újdonság 70 000 példányban a Pénzjegynyomdában készült és mától forgalmazzák.

A Magyar Királyi Posta és Távírda Rendeletek Tára 1920. április 17-én rendelkezett postaigazgatóság felállításáról Debrecenben. Feladata kezdetben a Bereg, Bihar, Hajdú, Szabolcs és Szatmár vármegyék postai ügyeinek intézése volt. Az azóta eltelt évszázadban a felsorolt területekben és megnevezésükben számos változás következett be, az alapfeladat azonban máig megmaradt: Magyarország keleti térségében működő posták területi irányítása, támogatása.

A bélyeg és szelvény grafikájában a posta arculatához igazodó zöld szín dominál. A szelvényen és a bélyegzőben a Debreceni Postaigazgatóság, Münnich Aladár tervei alapján készült, csaknem 90 éves épülete látható. A borítékon a már említett kiadvány rendeletet tartalmazó részlete jelenik meg.