Deszertek és koncertek három napon át – kürtőskalács-fesztivál a Ligetben

Hetedik alkalommal az idén lesz kürtőskalács-fesztivál: október 11–13. között újra a pesti Városliget ad otthont a rendezvénynek, melyen az édesszájú látogatókat rekordszámú kürtőskalács-készítő stand várja. A régi-új helyszín ezúttal a Vajdahunyad vára mögötti parkos terület, ahol az ínycsiklandozó kürtőskalács-desszertek mellett koncertek, színes gyermekprogramok és sok-sok meglepetés csábítja az őszi gasztroprogramra látogatókat, ahogyan erről a mai sajtótájékoztatón beszámoltak a főszervezők.

„A tavalyi helyszín (a budai Gesztenyés kert) kicsinek bizonyult a 30 ezernél több látogató számára. Az esemény visszaköltözik megszokott helyére, a Városligetbe, ahol ezúttal a Vajdahunyad vár mögött elterülő tágas, igazi kürtőskalácsozós, piknikezős zöldövezetben még szellősebb környezetben várjuk a háromnapos rendezvényünkön az édesszájúakat. Az idén, kihasználva a helyszín adottságait, immáron 30 különböző kürtőskalács-készítő standdal, közöttük öt autentikus székely készítővel várjuk a látogatókat. Természetesen a jól bevált ízek mellett találkozhatunk majd az Édes Mackó Kürtőskalács-cukrászda desszert-különlegességeivel, izgalmas, új ízekkel, formákkal és méretekkel, glutén-, laktózmentes és fitness-kürtőskaláccsal, de a jól bevált fesztivál étkeken túl, faszénen sült, sós falatokat is kóstolhatunk a fesztiválon” – emelte ki a legcsábítóbb gasztro elemeket András Tünde, a kürtőskalács-fesztivál rendezvényigazgatója.

Azt is megtudtuk, hogy az újítások legjobban várt része a „Rendelj és pihenj!” lehetőség, ami már öt standnál elérhető lesz. Ez azt jelenti, hogy a vevő megrendeli a kiválasztott kalácsfélét, és nyugodtan elvegyülhet a sokaságban, a programokat figyelheti, vagy csak letelepedhet valahol, mert, amikor elkészül a kért kürtőskalácsa, kap egy sms-t, és sorban állás nélkül viheti a csemegét. Ezt minden bizonnyal díjazni fogják a vendégek, hiszen a fesztivál egyetlen, minden évben visszatérő kritikája, hogy sokat kell várni a kalácsokra. Az órákig tartó sorban állás lassan a múlté, hiszen ma már a legnagyobb tömegben is 50 perc a szintidő, és mivel helyben készülő, kézműves, frissen sült portékáról van szó jobban már aligha csökkenthető ekkora érdeklődés mellett, viszont a technika itt is segít. Remélhetőleg a látogatók nagyobb megelégedésére.

A 7. kürtőskalács-fesztiválon családi és gyermekprogramok, fejtörők, szórakoztató társasjátékok, mese- és bábelőadások színesítik az ősz legillatosabb eseményét.

A rengeteg szórakoztató program között az esti koncertek minden bizonnyal nagy érdeklődésre tarthatnak számot, hiszen az idén Puskás Petivel a The Biebers pénteken este, valamint Péter Szabó Szilvia szombaton lesz a fesztivál sztárfellépője.

Érdemes tehát már most bekarikázni a naptárban október 11–13-át ugyanis a 7. kürtőskalács-fesztivál ebben az évben is remek hangulattal, mennyei kürtőskalácsokkal, színes programkínálattal és számos meglepetéssel vár mindenkit a pesti Városligetben.