Dietetikusok: Szűcs Zsuzsanna az új elnök

Új elnököt választott az 1991-ben alakult Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége. A tagság szavazatai alapján a szakmai szervezet mostantól Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember vezeti elnökként. Megbízatása négy évre szól.

Szűcs Zsuzsanna Kubányi Jolánt váltja a poszton, aki kétszer négyéves mandátuma után köszönt le a tisztségről. Az új elnök, Szűcs Zsuzsanna dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember, az Egészségügyi Szakmai Kollégium, Dietetika és Humán Táplálkozás Tanácsának tagja és a Semmelweis Egyetem mesteroktatója, az Európai Dietetikai Szövetség (EFAD) Elhízástudományi munkacsoportjának tagja. A szakmai szervezet munkájában már húsz éve vesz részt, legutóbb főtitkár, azt megelőzően pedig évekig a MDOSZ tudományos bizottságának elnöke volt.

Szűcs Zsuzsanna olyan kezdeményezésekben működött közre, mint például a felnőtteknek és gyermekeknek szóló legfrissebb hazai táplálkozási ajánlás, az OKOSTÁNYÉR® kidolgozása.

Egyetemi oktatómunkája mellett aktív szereplője a tudományos életnek, valamint a nagyközönség körében az egészséges táplálkozás népszerűsítésének.