Dubajban ugrott intellektuális szintet a Nemzet Gázszerelője

Sajtóhírek szerint Mészáros Lőrinc és jövendőbelije Dubajban emlékeztek az 1848-i forradalom és szabadságharc évfordulójára. Az időnként Orbán Viktor által is használt OE-LEM lajstromjelű Bombardier 6000 gép március 12-én szállt fel velük Budapestről, a Liszt Ferenc zeneszerzőről elnevezett repülőtérről, majd március 16-án landolt ugyanott.

Amint a sajtóban megjelent fotókon is látható, március 15-én piros-fehér-zöldbe öltöztették a dubaji Burdzs Kalifát. Mindez nem lehetett két fillér, bizonyára megkérték az árát, a „fényűzést” első megközelítésben ezért is hozták összefüggésbe a leggazdagabb magyar és mátkája dubaji látogatásával, mondván, ekkora összeget csak a Nemzet Gázszerelője képes kifizetni.

Mészáros Lőrinc tavaly vált el gyermekei anyjától, de nem sokáig kellett ennie a magányos férfiak keserű kenyerét, hamar újabb párt talált magának. Jövendőbelije 2019 decemberében azt nyilatkozta a számára elfogadható férfiakról, hogy „nekem alapvetés, hogy intellektusban megugorjon egy szintet”. Nos, nyilván ez a kijelentés is közrejátszott abban, hogy Mészáros Lőrinc egy húszmilliós – más források szerint mindössze néhány millió forintba fájó – gyűrűvel ugrotta meg intellektuálisan a mátkája által elvárt szintet, s így fejezte ki, hogy nem könnyű kalandot keres, hanem komolyak a szándékai, és valóban igaz szerelem az, ami rátalált.

Időközben kiderült, hogy a Burdzs Kalifa magyar trikolórba történt beöltöztetése kapcsán szó sincs romantikus aktusról: a díszkivilágítást az abu-dhabi-i magyar külképviselet kérte egy hivatalos jegyzékben az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztériumától. A tranzakció nem került egy fillérbe sem, így aztán sem a magyar államnak, sem Mészáros Lőrincnek nem kellett mélyen a zsebébe nyúlnia.

Visszatérve a Dubajba indult, majd onnan szerencsésen visszatért Bombardier 6000 utasaira, egy minden tekintetben hivatalosnak látszó utaslista alapján megállapítható, hogy azon Mészáros Lőrinc fia és annak felesége, valamint a Nemzet Gázszerelője és az ő jövendőbelije utazott. Mészáros Lőrincről ezek után sok mindent lehet mondani, de a bátorságát nehéz volna elvitatni. Orbán Viktor ugyanis a Kossuth Lajosról elnevezett nemzeti rádióban nemrégiben arra kérte a magyar embereket, hogy mostanában a vírus miatt kerüljék az egzotikus utazásokat, nehogy a máskülönben gyönyörű és méregdrága, ám a járvány szempontjából veszélyes helyekről behurcolják Magyarországra a Covid egy újabb mutációját. A magyar emberek döntő többsége eleget is tett a miniszterelnök kérésének, és akárcsak a korábbi években, ezúttal sem utaztak sehová, ám a Nemzet Gézszerelője, a Leggazdagabb Magyar dacolt Orbán Viktor felhívásával és kedvesével, akinek a kedvéért még az intellektuális szintet is hajlandó volt megugrani, elutazott Dubajba.

Jó okunk van feltételezni, hogy hőseink, miközben bőségesen adóztak a Dubajban fellelhető örömöknek, és élvezték az ottani gazdagság kínálta lehetőségek végtelen tárházát, legalább egy koktélnyi koccintás erejéig megemlékeztek azoknak az egykori magyar forradalmároknak a dicsőségéről, akik a szabadságért, az egyenlőségért és a független Magyarországért harcoltak.