Egy végtelenül hálás nyugdíjas levele Magyarország miniszterelnökének

Mélyen tisztelt Miniszterelnök Úr! Azt hiszem, nemcsak a magam, de minden magyar nyugdíjas nevében beszélek, amikor nem rejtem véka alá a véleményem: szíven ütött az a gesztus, ahogyan méltóztatott bejelenteni a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, valamint azt, hogy harcolni tetszik azért, hogy a jövő év elején, még a választás előtt, megkaphassuk a 13. havi nyugdíj teljes összegét. Ami azt illeti, én már most nagyon hálás vagyok. Magam és társaim nevében. Teljes szívemből, felállva, ütemesen. (A nyitó képen: „Várjuk, hogy kinyisson a szavazóhelyiség…”)

Tudom, Ön sem fiatalember, megette már a kenyerünk javát. Én még emlékszem arra, amikor – a mostaninál sokkal fiatalabban – volt kedves azt mondani, hogy az idősek felélik a fiatalok jövőjét. De ne gondolja, hogy most ezért írok, és az egykori suttyóságukat akarom számonkérni Önökön. Épp ellenkezőleg: azt szeretném megkérdezni, van-e arra lehetőség, hogy hálám jeléül már most, októberben, a Fideszre szavazzak?

Mi, nyugdíjasok, nem vagyunk ugyan hülyék, hiába néznek bennünket annak, de a mi fejünk sem káptalan. És félő, hogy jövő év áprilisáig – várhatóan akkor lesz az országgyűlési választás – ez a mostani apró kis szívesség kimegy majd a fejünkből. Ezt pedig nem szeretnénk.

Vagy, teszem azt, nem megy ki a fejünkből az Önök végtelen jósága, amivel örök hálára köteleznek bennünket, de közbejön valami. Például az, hogy felmarkoljuk novemberben a 80 ezer forint nyugdíjprémiumot, februárban a megígért 13. havi nyugdíjat, gyanútlanul elköltjük mindet, az utolsó forintig, aztán márciusban fogjuk magunkat, és feldobjuk a talpunkat.

Hogyan fogunk mi akkor a Fideszre szavazni?

Tudom, semmi sem lehetetlen, mert minden megtörténhet. Láttunk mi már karón varjút, úgyhogy még azt sem tartjuk kizártnak, hogy halott emberek szavazzanak a Fideszre. Ez most tényleg nem tipp volt. Ez ugyanis csalás lenne, ami, tudjuk, távol áll Önöktől.

Ezért kérem Önt miniszterelnök úr, hogy biztosítsák be magukat, és 24 órán belül terjesszenek be egy törvényjavaslatot, amelyet a parlament újabb 24 óra elteltével elfogad. (Semjén Zsolt, a KDNP svédországi vadászatokban járatos elnöke például igen alkalmasnak szokott mutatkozni ilyen feladatra.) E törvényjavaslat lényege, hogy a 80 ezer forintos nyugdíjprémiummal és a 13. havi nyugdíjjal megvásárolni szándékozott nyugdíjasok már most is szavazhatnának a Fidesz jelöltjeire, nem kell megvárniuk a 2022 áprilisában esedékes választást.

És köszönjük még egyszer az üveggyöngyöket, valamint azt a nagyvonalúságot, hogy a nyugdíjprémium és a 13. havi nyugdíj minden nyugdíjasnak egyformán jár, és a pénz átvételekor nem kell igazolnunk, hogy őseink négy felmenőig visszamenőleg Fidesz-szavazók voltak.