Elektromos járművek parádéja – Guiness-rekordkísérlet Bécsben

A világ leghosszabb, elektromos járművekből álló konvojával szeretne bevonulni a Guiness Rekordok Könyvébe a bécsi e-mobilitási parádé. Szombaton, szeptember 7-én több mint nyolcszáz elektromos meghajtású jármű köröz majd az osztrák főváros nagy körútján, a Ringen. (A nyitó képen: a Wiener Linien elektromos autóbusza Bécs belvárosában © Wiener Linien/Thomas Jantzen)

Több mint nyolcszáz e-autót, e-buszt, e-teherautót, e-biciklit, e-rollert és e-mopedet várnak  szeptember 7-én délután a bécsi Ringre, ahol a világ leghosszabb, elektromos meghajtású járművekből álló konvojával szeretnének bevonulni a Guiness Rekordok Könyvébe. A rekordkísérletben bárki részt vehet, aki előzetesen jelentkezett elektromos járművével; a bécsi közlekedési vállalat, a Wiener Linien például e-autóbusszal és a még próba alatt álló önvezető e-buszával is képviselteti majd magát.

A Wiener Linien önvezető e-autóbusza Seestadt Aspernben © Wiener Linien / Robert Peres

A rekordkísérletre az e-mobilitási parádé részeként, délután 3–5 óra között kerül sor. A rendezvény célja, hogy felhívják a figyelmet a klímabarát mobilitásra. Bemelegítésként, délelőtt 10 órától a Gänsbachergasse 1-ben óriási e-mobilitási piactér várja az érdeklődőket jármű-bemutatókkal, tesztvezetéssel, előadásokkal és hasznos tanácsokkal, ötletekkel. Ezt követi az elektromos járművek felvonulása „Rock den Ring” mottóval a Ringen – ami egyben a rekordkísérlet is – majd délután öt órától a Heldenplatzon sorakoznak fel a járművek, ahol színes program várja a résztvevőket.