Bécs, tömegközlekedés: továbbra is csak maszkban

Noha Ausztriában június 1-jétől – a kórházak és idősotthonok kivételével – már nem lesz kötelező a maszk viselése, Bécs marad a szigorúbb járványügyi intézkedéseknél. Az osztrák fővárosban a tömegközlekedési eszközökön, gyógyszertárakban és egészségügyi intézményekben június 1-je után is FFP2-es maszkot kell hordani. (A piacokon és boltokban Bécsben sem lesz már kötelező a maszk június 1-je után © PID / Christian Fürthner)

„A járványnak még nincs vége. A maszkviselési kötelezettség bevált, az FFP2-es maszkok megvédenek a fertőzésektől – a koronavíruson túl is. Nekünk még mindig a lakosság egészsége a legfontosabb.” – ezekkel a szavakkal indokolta Bécs polgármestere, Michael Ludwig, hogy néhány órával azután, hogy az osztrák kormány június 1-jével átmenetileg megszüntette a maszkviselési kötelezettséget, Bécs újra Az általánosnál szigorúbb utat választotta.

Az országos lazítás ellenére Bécsben június 1-je után is kötelező lesz az FFP2-es maszk viselése a tömegközlekedési eszközökön, a gyógyszertárakban, az orvosi rendelőkben, valamint a kórházakban azoknak, akik munkájuk közben közvetlen kapcsolatba kerülnek a betegekkel; és persze a látogatóknak is.

Fenntartják az otthon használatos gargalizálós PCR-teszteket adományozó „Alles gurgelt” tesztelési hálózatot is, és továbbra is arra bíztatják a lakosságot, hogy folyamatosan teszteljenek.