Élelmiszer-adományt kapott hatszáz család

Tartós élelmiszert, szőlőcukorkát, csokoládét, finom falatokat osztott szombaton a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes segítő csapata Szegeden, és a vidámító bohócdoktorcsapat. Volt. aki a délelőtt 10 órai adományosztásra reggel 6-kor állt be a sorba, nehogy lemaradjon az élelmiszer-segélyről…

adományok

Rácz Anett alapítványi vezető elmondta: bár kívülről úgy látszik, hogy egy-egy ilyen élelmiszerosztás csak csepp a tengerben… mégis a mélyszegénységben élők számára ezek az ételcsomagok esetenként életmentő segítségnek számítanak. Az alapítványi önkéntesek és a bohócdoktorok által átadott élelmiszerekkel a nélkülöző családok felnőtt és gyermek tagjai a segítségnyújtás mellett reményre sarkalló biztatást is kapnak.

adományok

Nem hagyunk éhezni senkit! Az alapítvány önkéntes csapata folyamatosan várja családsegítők, védőnők, iskolai dolgozók, segítséget kérő családok jelentkezését a www.matrixalapitvany.hu üzenetküldési felületén, hogy minél többen kaphassanak az életük megkönnyítését segítő adományokból. A Mátrix évente 15 ezernél több adománycsomaggal segíti a bajban lévőket, hogy ilymódon járuljon hozzá a nélkülözés, az éhezés csökkentéséhez.

Az alapítvány egyik fő célja, hogy a társadalmunkban minden tehetősebb – segíteni tudót – arra ösztönözzön, hogy lehetőségeikhez mérten segítsék a rászorulókat.