Életmentő hálózsák-, takaró-, sapkagyűjtés a Centerkében


Sokan e hazában a fűtetlen szobákban, éhezve-nélkülözve kénytelenek élni. Egy vastag takaró, meleg alsó ruházat életmentő segítség lehet tízezreknek (ha nem több honfitársunknak) a kihűlés és fagyás ellen.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ a lakosság felajánlásait várja harisnya, zokni, takaró, sapka, sál, kesztyű gyűjtéséhez. Az évente tízezernél is több rászorulót segítő Centerke az adományozókkal, támogatókkal együttműködve segíti a mélyszegénységben élők boldogulását.

Rácz Anett, a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője arra kéri a jó szándékú és a rászorulóknál jobb módban élőket, hogy ne hagyják magukra embertársaikat! Ha az öreg vagy egyedül élő szomszédot a hideg, fagyos időszakban nem látja napokig, kopogjon be hozzá, bizonyosodjék meg arról, hogy még él, nem beteg, nincsen akut problémája. Ha már úgyis főzött teát vagy egy lábas ételt, vigyen át pusztán odafigyelésből annak, akiről tudja, hogy teljesen egyedül van, nincs mit ennie.

A Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Centerke Adományozó Központ egész évben segíti a rászorulókat. Télen folyamatos takaró-, melegruha-osztással az utcán és a fűtetlen lakásokban élők válságos körülményei enyhíthetők. Egy további réteg takaró vagy vastag ruha védhet a kihűlés, fagyás ellen.

Lakossági összefogással együtt megakadályozható a nélkülöző embertársaink kihűlése, halálra fagyása. Bővebben a segítő tevékenységről itt: www.centerke.hu oldalon.