Emberéletet mentettek a bécsi állatmentők

Egy idős, kóbor terrier gazdáját keresték a bécsi állatmentők, amikor kiderült, hogy a férfi elesett és két napja magatehetetlenül vár segítségre otthonában. Mentőt hívtak a kutya gazdájához, az állatot pedig gondjaikba vették. (Az életmentő kutya a TierQuarTierban várja, hogy visszatérhessen gazdájához. © TierQuarTier Wien)

Február közepén egy nagyon nyugtalan, az utcán kóborló terrierszukára lett figyelmes egy nő Bécs 23. kerületében. A gazdátlan állatot beterelte a kertjébe, és értesítette a TierQuarTier, az osztrák főváros világszínvonalú ebrendészeti telepének munkatársait.

A kiérkező állatmentők a kutyában lévő chip és a regisztrációja alapján kiderítették, hogy a tizenkét éves állatnak van gazdája, ráadásul mindössze két utcával arrébb lakik.
Az állatmenhely dolgozói többször is megpróbálták a megadott telefonszámon elérni a terrier gazdáját; a telefon kicsengett ugyan, de senki sem vette fel. Ekkor úgy döntöttek, utánajárnak a dolognak és személyesen mennek el a megadott címre. A ház előtt újból megpóbálták felhívni a kutya gazdáját és hallották is csengeni a telefont, de most sem vette fel senki.

Mivel az állatmentőket rossz érzés fogta el az esettel kapcsolatban, a szomszédokkal együtt bementek a nyitva lévő házba, ahol a földön fekve, magatehetetlenül találták a kutya gazdáját. A férfihoz mentőt hívtak, a kutyát pedig gondjaikba vették és bevitték az állatmenhelyre.
A kórházban kiderült, hogy a kutya gazdája két nappal korábban agyvérzést kapott, ezért esett el. Az életmentő állat most a TierQuarTierban várja, hogy gazdája meggyógyuljon és hamarosan újra otthon lehessen vele.

A bécsi TierQuarTier hat éve nyújt szerető gondoskodást és modern állatorvosi ellátást Bécs gazdátlan, kóbor és lefoglalt kisállatának. Csaknem tízezer négyzetméteres területén 150 kutya, 300 macska, nyulak, tengerimalacok és hörcsögok százai találnak átmeneti otthonra, amíg nem találnak számukra új gazdát.

Fennállásának hat éve alatt a TierQuarTier 9300 gazdátlan állatot helyezett el, és 3200 elkóborolt kutyát és macskát juttatott vissza a gazdájához.