Emberkereskedők kiskorú lányt kényszerítettek nemi aktusra

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség zsarolás és minősített emberkereskedelem miatt emelt vádat három elkövetővel szemben. További három személy zsarolással vádol. (A nyitó kép forrása: https://www.llg.at)

A vádirat szerint az emberkereskedelmet megvalósító elkövetők, két nő és egy férfi egy mélyszegénységben élő kiskorú lányt azzal az ígérettel tévesztettek meg, hogy utazzék győri otthonukba, ott pihenhet, kikapcsolódhat. A lány Győrbe érkezvén beleegyezett abba, hogy róla fehérneműs fotókat készítsenek „viccből”, ám arról nem tudott, hogy a képeket feltöltötték egy prostituáltakat hirdető oldalra. Amikor ez kiderült, akkor arra kényszerítették, hogy férfiakat szexuális céllal fogadjon, az ezért járó, 2 nap alatt keresett összesen 135 ezer forintot pedig elvették tőle.

Miután a sértett hazautazott, az egyik nő ötlete alapján a kiskorú sértettel utoljára kapcsolatot létesítő férfi tudomására hozták, hogy akivel érintkezett, kiskorú, és ezért feljelentik, ha nem fizet 600 ezer forintot. Az összeg kifizetése után a nő – további három férfitársát bevonva – újabb 1 200 000 forintot követelt a férfitól, ugyanazon fenyegetést alkalmazva. Csakhogy közben a rendőrök elfogták az elkövetőket.

A minősített emberkereskedelmet is megvalósító elkövetőkkel szemben tizenöt év, a zsarolással vádolt férfiakkal szemben öt év a büntetési tétel felső határa. Az érdemi döntést pedig várhatóan a Győri Törvényszék fogja meghozni – tudatta szerkesztőségünkkel dr. Takács Péter főügyész.