Féltékenységből emberrablás autóval

Személyi szabadság megsértésének bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt a Győri Járási Ügyészség vádat két férfival szemben, aki féltékenység miatt fosztotta meg személyi szabadságától, majd bántalmazta is áldozatát. A vádirat szerint a két férfi elhatározta, hogy elszámoltatja a nőt, akihez a fiatalabb férfi érzelmileg kötődött, emiatt féltékeny is volt. (A cikk illusztrációjának forrása: desired.de.)

Az idén januárban, miután besötétedett, autóval a nő otthonához hajtottak, ahol a fiatalabb férfi felszólította az éppen a ház előtt tartózkodó nőt arra, hogy üljön be a kocsiba. Mivel erre nem volt hajlandó, a férfi megragadta, a járműhöz lökdöste és erőszakkal betuszkolta a hátsó ülésre. Győrből és egy közeli faluba, a fiatalabb férfi otthonához hajtottak. A féltékeny férfi útközben folyamatosan becsmérelte, tenyérrel és ököllel is ütlegelte a nőt, amire ráadásul idősebb társa is biztatta.

Célba érvén a fiatalabbik a ruházatánál fogva a nőt behúzta az épületbe, az ajtót bezárta, majd a házban tovább ütötte és meg is rúgta az elrabolt áldozatot. Az erőszakos és durva „barát” a nőt csak késő este engedte ki a házából, amikor valaki telefonon értesítette, hogy tettei miatt a rendőrök akcióba léptek.

Az emberrabló vádlottakkal szemben halmazati büntetésként 4 és fél év is kiszabható. A fiatalabb ráadásul más ügyben elrendelt letartóztatásban várja az eljárás folytatását.

Az ügyben az érdemi döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni – írja lapunknak küldött közleményében a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség