Emberölési kísérlet féltékenységből

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki féltékenység miatt késsel megszúrt és nyakánál megsebzett egy másik férfit.

A vádirat szerint a harminckilenc éves elkövető egy Győrhöz közeli település munkásszállóján lakott barátnőjével, akire féltékeny volt. Emiatt a vádlott ittasan már tavaly májusban is rátámadt egy szintén ott lakó férfira, akiről azt gondolta, kapcsolata van a barátnőjével.

Egy hónappal később, mikor a vádlott egész nap italozott, féltékenységében ismét rátámadt vélt vetélytársára, és miközben azt kiabálta, hogy elvágja a torkát, egy 13 cm pengéjű késsel a sértett nyakát megvágta. Ezt követően többször a sértett felé szúrt, és egy alkalommal a mellkasán is megsebesítette a másik férfit. Miután a vádlott a kést az asztal lapjába vágta, még ököllel is bántalmazta a sértettet.

A sértettnek a támadás következtében a nyakán keletkezett felületes vágott sebzés, a mellkasán egy 7-8 mm-es szúrt seb, valamint a hasa több helyen bevérzett. Ezek könnyű sérülésnek minősülnek, azonban a támadás alkalmas volt életveszélyes sérülés okozására is.

A letartóztatás alatt álló vádlott terhére rótt bűncselekmény öt évtől tizenöt évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő – tudósította dr. Takács Péter főügyész az Infovilágot.