Engedélyezték a napközis nyári táborokat

A kormányinfón bejelentették, lehetnek gyermektáborok a nyáron! Első körben a napközis táborok megtartását engedélyezték, míg az ott alvós táborokról a hónap végén döntenek. Ez a hír rengeteg szülőnek nagy megkönnyebbülés, de a neheze most jön.A Táborfigyelő gyermektábor-összehasonlító portál vezetője foglalta össze a tudnivalókat. (A kép forrása: www.minikama.at)

A csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter bejelentette, hogy az idén lehet nyári táborokat szervezni! Első körben a napközis táborok engedélyezése történt meg, az ott alvós táborokról a hónap végén döntenek. A június 15-én kezdődő nyári szünetben mintegy másfél millió gyermek számára – aki addigra már három hónapja online oktatásban részesült, azaz nem járt iskolába, otthonról tanult – ér véget a tanév. A nyári szünet tizenegy hétig tart, így nagy fejtörést okozhat a szülőknek, hogy miként oldják meg a gyerekek elhelyezését.

„A szülők egy részének ki kellett vennie a szabadságát a március óta tartó időszakban, akinek pedig még maradt pár kivehető napja, azoknak nem feltétlenül engedélyezi a munkaadója – mondta el Tóth Béla a Taborfigyelo.hu portál vezetője. – A tavalyi rekordévben több mint 215 ezer gyermek táborozott a vakáció ideje alatt. Ez a szám várhatóan csökkenni fog az idén, de előreláthatóan legalább 150 ezer csemetének szülei próbálják a gyerekfelügyeletet táborokkal megoldani.”

Egy hónappal a vakáció kezdete előtt 70%-kal kevesebb gyermeknek van lefoglalt tábora a nyárra, mint tavaly ugyanekkor.

„Rohamra számítunk, ezt előre jeleztük is a táborszervezőknek. Már a múlt két hétben látszott, hogy bizakodóak a szülők, megnőtt a látogatottság és a táborba jelentkezések száma is, de a nagy roham még csak most várható. Egyszerre szeretne most mindenki tábori helyet foglalni, így a Táborfigyelő rendszerét is megerősítettük, hogy gördülékenyen tudják intézni a szülők a foglalásokat” – mondta el Tóth.

Érdemes minél előbb foglalni, mert a kínálat is kisebb, mint tavaly, így a jó árérték arányú táborok turnusai az idén még hamarabb telhetnek be, mint általában, sőt van esélye, hogy az árak is növekedni fognak, ahogy a szabad helyek száma csökken.