Erőművek éjszakája, 2021

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és csatlakozó partnerei október 8-án ismét megrendezik az Erőművek Éjszakáját. „Az Erőművek Éjszakája nemcsak a technológiáról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól” – mondta Horváth Péter János, a MEKH elnöke. Az Erőművek Éjszakája helyszíneire már lehet regisztrálni.

A világjárvány okozta tavalyi kényszerszünet után október 8-án ismét várja látogatóit a MEKH szervezésében megvalósuló erőművek éjszakája – az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvénye. Az első erőművek éjszakája 2019-ben csaknem 4000 látogatót vonzott, és a szervezők az idén is telt házra készülnek.

Az erőművek és a fűtőművek ezúttal országszerte 36 helyszínen nyílnak meg a látogatók előtt, akiket számos érdekes programmal, közelről is megtekinthető, gigantikus berendezésekkel és szakértő idegenvezetéssel várnak.

Az erőművek éjszakájának fő szervezője ez alkalommal is a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, amelynek célja, hogy az energia- és távhőtermelés bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelmére érdemes okosan bánni erőforrásainkkal.

A helyszíneken a látogatók betekinthetnek a hagyományos energiatermelés folyamataiba, választhatnak akár atom, biomassza, hulladék, lignit, szolár vagy éppen víz alapú technológiát alkalmazó erőművet is, megnézhetik a városi távfűtőművek működését. A program ingyenes, ám jelentkezéshez kötött. A helyszínekre itt lehet regisztrálni.